2021. lugemise kokkuvõte

17:07


Kõik lugemismuljed on kirja saanud, nii et on aeg 2021. aastaga otsad kokku tõmmata. Nagu traditsiooniks on saanud, võtsin goodreadsist natuke statistikat. Raamatuid oli rohkem ja lehekülgi oli rohkem, aga keskmine hinne on sutike langenud. Imelik, sest endal on küll tunne, et lugesin ainult häid ja veel paremaid raamatuid. Lemmikute või siis suurimate elamuste nimekirja oli küll väga raske kokku panna, aga selline viisik sai lõpuks kokku. Järjekord on suvaline, nagu alati.

TOP 5:
See on vist esimene kord, kui sama kirjanik kaks aastat järjest mu TOPi jõuab. Backman on selle igati ära teeninud.

Kõige rohkem lugesin krimi ja põnevikke. Osad neist olid küll minu maitse jaoks liiga võikad (nt Karin Slaughter "Ilusad tüdrukud") või üle võlli süžeega (nt Lisa Unger "Pihtimused 19.45 rongis"). Üldiselt aga mahtus põnevust ja uskumatuid loopöördeid eelmisse aastasse rohkelt. Huvitava sisuga jäid meelde Riley Sager "Lukusta kõik uksed" ja Belinda Bauer "Blacklands".

Üllatavalt palju sattus kätte ka mitte-ilukirjandust. Ühe osa neist moodustavad Minu-sarja raamatuid, mille seast lemmikud olid Teele Rebane "Minu Hongkong" ja Ene Sepp "Minu Colorado". Väga üllatas, kui positiivset elamust pakkus Barack Obama "A promised land". Ma ei osanud arvata, et tema raamat mulle nii palju pakub. Sellest telliskivist läbi närimine on ka üks mu aasta saavutustest. Veel tahan välja tuua David Grann "Kadunud linn Z", mis maalis Amazonase vihmametsa rasketest tingimustest sellise pildi, mis mul kauaks meelde jääb. Aasta lõppu jäi veel Nadia Ghulam ja Agnés Rotger "Minu turbani saladus" ühe afgaani naise katsumuste rohke elu, mis väga-väga hinge läks.

Teiseks lugesin tavapärasest rohkem klassikat. Frank Herbert "Düün" on mul kaua huviorbiidis olnud. Film meeldis mulle ka väga! Klassikutest meeldisid mulle veel väga Albert Camus "Katk" ja Donna Tartt "Salajane ajalugu". Samas D.H. Lawrence "Lady Chatterley armuke" ei jätnud erilist muljet.

Kirjanikud, kelle sel aastal avastasin ja ka edaspidi tahan lugeda: Belinda Bauer, Lia Louis, Jane Harper, Pierre Lemaitre, Bill Bryson, Liz Nugent. 

Eelmine aasta seadsin eriti uhked lubadused endale ja pean nentima, et kumbagi ma lõpuni pidada ei suutnud. Soiku jäid nii hommikuti lugemine kui jooksvamalt blogimine. Viimasega olin küll tublim ja esimene poolaasta hoidisin täitsa ilusti järge, aga üks hetk sai hoog otsa ja aasta lõppedes oli 5 raamatu muljed ikka jagamata. Sel aastal luban tagasihoidlikult lugeda vähemalt sama usinalt kui eelmisel aastal. Loomulikult saavad kõik muljed varem või hiljem blogisse kirja. Veel luban osaleda #kikael2022 lugemise väljakutses instagramis. Osale sina ka!

Aitäh sulle, armas lugeja! Tahaksin tänada ka kõiki kirjastusi, kirjastajaid ja kirjanikke, kes mulle lahkelt enda raamatuid lugemiseks on pakkunud! AITÄH!

Kõik 2021. aastal loetud raamatud, alates viimasena lõpetatud teosest:


You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND