2017 lugemise kokkuvõte

13:12


Peaaegu pool jaanuarit on juba möödunud, seega on paras aeg tõmmata kokku eelmine lugemisaasta. Kasutan jälle goodreads keskkonda, mis ise vahva kokkuvõttega abiks on. 

Eelmise aastaga võrreldes langes loetud raamatute arv. Olin eesmärgiks seadnud ilusa ümmarguse 100, kuid see piir jäi ületamata. Ometi ma ei kurvasta, sest häid elamusi oli küllaga. Lugesin mitmeid raamatuid, mis on mul juba ammu järjekorras ootamas olnud, sealhulgas ka mitu klassika hulka kuuluvat teost, nagu Dickensi mahukas romaan "David Copperfield" või selle kõrval piitspeenikesena tunduv "Pal-tänava poisid" ungarlaselt nimega Molnár. 

Mainisin juba, et häid elamusi oli palju. Välja toon neist eelmise aastaga sarnaselt viis. Aasta suurim pettumus oli Jussi Adler-Olseni krimiromaan "Faasanijaht".

TOP 5
  • Patrick Ness "Kui koletis kutsub"
  • Tan Twan Eng "Õhtuste udude aed"
  • Jane Austen "Northangeri klooster"
  • Neil Gaiman "Eikusagi"
  • Phil Knight "Jala jälg : Nike algust meenutab selle looja"
Sel aastal avastatud autorid, keda kindlasti edaspidi kavatsen lugeda on Katrina Kalda, Jo Nesbø, Mairi Laurik.

Aasta suurimaks saavutuseks peangi seda, et suutsin lugeda mitmekülgseid raamatuid ning mitte jääda oma mugavustsooni ehk noorte- või fantaasiaromaanide juurde. Eelmise aasta lubadusega kukkusin aga täielikult läbi. Lubasin tegeleda aktiivsemalt väljakutsega, mitte jätta seda viimasele hetkele, kuid selle asemel lugesin detsembri viimastel päevadel 9 raamatut. Väljakutse kokkuvõte on saadaval siin.

Minu uue aasta lubadus on lugeda Eesti 100. sünnipäeva puhul rohkem kodumaiseid autoreid! Lisaks üritan eelistada eestikeelsete teoste lugemist ingliskeelsetele.

Kõigi 2017. aastal loetud raamatute kaanepildid, alates viimasena lõpetatud teosest.

 
 
 
 

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND