2020. lugemise kokkuvõte

21:13


Ma ei loe küll enam 100+ raamatut aastas (kuigi võiks ju), aga see-eest ei satu mulle kätte üldse halbu raamatuid. Keskminegi hinne on ju 3,5. Aasta lemmikute välja toomine on kohutavalt raske, aga ilma ka ei saa, nii et siin on järjekordne viisik.  

TOP 5:
Lubasin aasta alguses rohkem lugeda ja blogida, aga jäin eelmisele aastale hoopis veidi alla. Siiski suutsin enam-vähem edukalt oma blogimisgraafikut hoida, kuni see aasta lõpus ära vajus. Detsember ja jaanuar on tavaliselt need kuud, kus ma kõige rohkem lugeda jõuan, aga see tähendab, et blogimiseks jääb vähem aega ja nii jõudsin jälle oma kokkuvõtteni nüüd, kui jaanuar kohe-kohe lõppemas on. Parem hilja kui mitte kunagi! Mulle üldse ei meeldi, et goodreads oma aasta kokkuvõtte vaadet muutis. Blogis paremal olevad aasta kokkuvõtete pildid ja selle postituse algus on just sealt pärit. Minimalistlikus vaates venib see kokkuvõte ju tobedalt pikaks. Samas pikimad-lühimad, populaarseim ja vähim loetud raamat ongi pigem selline lõbus statistika ja kõige huvitavam on võrrelda raamatute ja lehekülgede arvu.

Vaadates loetud raamatuid, jääb kohe silma kõrge Minu-sarja osakaal. Kui 2019. oli audioraamatute aasta (2020 kuulasin ainult ühe ja sellest ei teinud isegi postitust), siis 2020 on järelikult minu-aasta. Nii sai käidud Dubais, Lõuna-Aafrika Vabariigis, Kuubal, Prantsusmaal, Šotimaal, Hiiumaal, Pariisi, Muhumaal ja Prahas. Iga reis oli omamoodi äge, autori nägu: töö, suvitamine, ülikool, keeleõpe, matkamine jne. Lemmiku tõin juba üleval välja ka. Mu vaimustust võib põhjendada ka sellega, et olin Dubaist lugemise ajal ise Araabia Ühendemiraatides ja raamatust oli kasu ka.

Kirjanikud, kelle sel aastal avastasin: Fredrik Backman, Jørn Lier Horst, Andrei Hvostov, Mia Kankimäki, Amie Kaufman, Jay Kristoff, Susan Luitsalu, Karen M. McManus, Andrzej Sapkowski, Jessica Townsend, Glendy Vanderah.

Veel tahaksin eraldi välja tuua ühe hoopis teistmoodi teose, seiklusraamatu - MC & Manuro "Pantvang". See on teos, kus ise saad peategelase käitumist mõjutada ning võimalikke lõpplahendusi on mitu. Positiivse lõpu jaoks pidin seda seiklust päris mitu korda läbima.

2020. on üle 4 aasta esimene, kui ma ei osalenud üheski lugemise väljakutses.  Alustasin nendega 2016. aastal, kui oli vaja ideid, mida järgmiseks lugeda. Hetkel on mul lugemist ootavate raamatute hunnik aga selline, et teemade nimekirja järgi lugemine ei ole mugav. Otsustasin, et paras oleks hoopis teistele väljakutse esitada ja korraldasin Instagramis #kikael2020 väljakutse. Seda peangi aasta suurimaks saavutuseks. Aitäh kõigile osalejatele ja loodan, et teete uuel aastal veelgi innukamalt kaasa!

Seekord seadsin veidi uhkemad uue aasta lubadused. Esiteks tahaksin jõuda iga päev natukenegi lugeda. Aasta lõpus taasavastasin hommikuti lugemise, nii et seda üritan ka rohkem harrastada. Teine lubadus on rohkem jooksvalt blogida, et mustand saaks valmis kohe peale raamatu lõpetamist. Nii väldin loodetavasti seda olukorda, et loetud raamatuid ja kirjutamata postitusi aina kuhjub. Praegu on mul igatahes viie raamatu mustandid juba ootamas. :)

Kõigi 2020. aastal loetud raamatute kaanepildid, alates viimasena lõpetatud teosest:


You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND