2022 lugemise kokkuvõte

22:18

 

Olgu goodreads tänatud, et igal aastal pool tööd selle kokkuvõtte kirjutamisel minu eest ära teeb. Muidugi oleks põnev veel rohkem statistikat teha nagu läbilõige riigiti, žanriti, raamatute ilmumisaastate järgi jne, aga ma parem kulutan oma aja postituste kirjutamiste ja raamatute pildistamise peale. Parimate lugemiselamuste nimekiri sai seekord üllatavalt kiirelt kokku. Esimesena tõin välja kõige-kõigema lemmiku, aga ülejäänud järjekord on suvaline.

TOP5:

Aasta algas põnevalt. Nimelt lugesin jaanuaris ainult ulmet. Selle žanri lemmik oli Sylvain Neuveli "Ärkavad jumalad" ehk teine osa Themise failide triloogias. Veel meeldisid väga Andy Weiri "Ave Maria", C.K. McDonnelli "Kummalised sõnumid", T.J. Klune "Maja taevasinise mere ääres" ja Mann Loperi "Inglite linn".

Ülejäänud aasta olin omnivoor ja ei eelistanud üht teemat teisele. Nimekirja vaadetes hüppab kuidagi silma hoopis number kaks: kaks koomiksit, kaks Sylvain Neuveli, kaks loomingu raamatukogu teost, kaks Jane Harperit, kaks Minu-sarja raamatut, kaks John Dos Passost, kaks eesti ulmekat. Nii et kui 2021 troonisid põnevikud, siis 2022 oli paarislugemise aasta. Fookus oli ilukirjandusel - ajaloolised romaanid, romantika, noorte- ja lastekirjandus, krimkad ja põnevikud. Mõned memuaarid sattusid samuti sekka. Uuesti võtsin kätte ka vanu lemmikuid - Tony DiTerlizzi ja Holly Blacki "Spiderwicki kroonika" ja Carlos Ruiz Zafóni "Tuule vari", mis mõlemad olid täpselt nii võrratud, nagu mäletasin.

Kirjanikud, kelle sel aastal avastasin ja ka edaspidi tahan lugeda: Richard Powers, Andy Weir, Amy Harmon, C.K. McDonnell, Kristin Hannah.

Lisasin aasta teises pooles blogisse mõned põnevad uuendused. Esiteks võtsin ette suure sildistamise, millega ma veel lõpuni pole jõudnud, sest vanu postitusi on nii palju. Paremal on juba sildipilved olemas, millega mu blogist endale lugemist otsida. Samuti on seal uus otsingulahter, kuna lehe ülevalosas olev ei tööta nii hästi. Teine muudatus, mida on ehk raskem märgata, on see, et uuematel postitustel on nüüd aadressis raamatu nimi.

Kokkuvõttes oli mõnus lugemisaasta, aga nagu ikka, oleks võinud blogimisega paremini järge hoida, et aasta kokkuvõtte ei jääks jaanuari teise poolde. Samuti ei olnud ma instagramis #kikael2022 väljakutse täitmisel edukas, aga see-eest korraldamisel küll. Juba kogub #kikael2023 ka hoogu, aga ma parem ei hakka midagi lubama. Minu selle aasta lubadus on hoopis see, et tahaksin taas teha ühe temaatilise lugemiskuu, see oli vahva väljakutse.

Aitäh sulle, armas lugeja! Tahaksin tänada ka kõiki kirjastusi, kirjastajaid ja kirjanikke, kes mulle lahkelt enda raamatuid lugemiseks on pakkunud! AITÄH!

Kõigi 2022. aastal loetud raamatud, alates viimasena lõpetatud teosest:





You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND