XLVII ehk hüvasti, gansey, noah, ronan, adam ja blue!

15:42

Maggie Stiefvater on saanud üheks mu lemmikkirjanikuks ning tema viimane sari, mille esimene ja viimane osa siin pildil on, võlus ning rabas mind väga. Tegelased said kõik südamelähedaseks ning tahaks nende tegemistest lugeda veel ja veel. Veidi aega tagasi kirjutasin ka kolmandast raamatust selles sarjas ning kohe peale lõpetamist tahtsin edasi lugeda. "The Raven King" sai loetud juba peaaegu kaks nädalat tagasi, aga kiire koolilõpp on oma aja röövinud ja nii jõuab mu lühike kokkuvõte ja arvamus siia blogiveerule alles täna.


Viimase osana peab "The Raven King" andma vastused kõigile küsimustele, tõmbama kokku kõik loo harud ning minu arvates sai ta sellega hästi hakkama. Neli raamatut kestnud Glendoweri otsingud jõuavad muidugi lõpule. Teismelistel on ees suurim katsumus üldse, nimelt on nende armas unenäomets muutunud painajalikuks kohaks, Cabeswater on hävimas. Kogu selle kaose keskel tuleb käia ka koolis nig hoida omavahelisi suhteid korras.

Oli mitmeid üllatusi, mida oleksin pidanud juba varasematest osadest aimama, kuid autor on jälgi hoolikalt peitnud. Pettusin veidi, et kuninga otsingud tahaplaanile vajusid, kuna see jälgede ajamine oli esimestes raamatutes mu lemmikosa. Sarja lõpetuseks siiski väga hea raamat. Soovitan sarja fantaasiasõpradele (kuigi kahjuks piirdub eestikeelne tõlge kahe osaga) ja jään ise ootama, mis Maggie Stiefvater järgmiseks välja mõtleb.

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND