XLVIII ehk kes või mis on Flat Finn

22:57

Jessica Park "Flat-Out Love" jäi mulle silma kui raamat, milles peategelane käib ülikoolis. Olen lugenud lõputult keskkoolielust ning mulle tundub, et sellest on palju-palju rohkem kirjutatud. Ootan siia postituse alla soovitusi ülikoolieluga raamatutest!

Julie on alustamas iseseisvat elu ning kolib Bostonisse. Paraku on ta sattunud kergemeelselt valekuulutuse ohvriks ja on ilma elukohata. Appi tuleb ema ülikooliaegne sõbranna Erin Watkins, kes neiu enda juurde elama võtab. Uus kodu on igati kena ja tore ning neiu saab kohe kõigiga hästi läbi, isegi vanima poja Finniga, kes enam kodus ei ela, kuid kiirelt tüdruku netisõbraks saab. Veidi kentsakas on 13-aastane tütar Celeste, kes kiindunult Finni papist kuju pea igale poole kaasa tarib. Julie otsustab enda kohustuseks võtta teismelist aidata. 

Teemasid, mis noorteromaanis esile kerkivad on palju: kaugenenud vanemad, omamoodi lein, internetisuhted, uue eluga kohanemine. Loost ei puudu muidugi ka armastus, küll sebib Julie nii kena kohvikukutti kui ka perepoega. Moodsa maailma osana on sisse toodud ka Facebooki vestlused ja staatuse uuendused, millest viimased tundusid küll üsna üleliigsetena. Mina küll kedagi ei tea, kes niimoodi iga päev oma seinal midagi kirjutaks.

Kahjuks polnud "Flat-Out Love" nii põnev, kui lootsin. Peamiselt pettusin, sest süžee tundus mulle tobedana, eriti "müsteerium". Kõik oli juba esimese 100 leheküljega selge ja kergelt äraarvatava lõpplahenduse tõttu polnud üldse nii huvitav lugeda. Kümmekond viimast lehekülge mulle siiski meeldisid. Raske on kirjutada ilma midagi ära andmata, aga vihjan, et kõik polnud nii läila, kui oleks saanud olla. Noortekirjanduse austajatele julgen siiski soovitada, halb raamat ta ei olnud.

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND