IL ehk fantaasiaromaan selgeltnägijatega

18:58

Eksamiste vahel ikka jube raske leida lugemiseks aega, veelgi vähem blogimiseks. Ikka istun õhtul ninapidi konspektis, mitte raamatus. Õnneks reedega saab (loodetavasti ei kukkunud ühtki läbi) see jama lahti ja saan rohkem kirjandusmaailma avastamisele aega pühendada. Hetkel mitu raamatut ootamas, et neist kirjutaksin.

Enne kui selle põneva-põneva raamatu juurde lähen, tuletan meelde, et täna viimane võimalus blogiauhindade hääletusel mulle oma hääl kinkida. SEDA SAAB TEHA SIIN! 

Samantha Shannon on julgelt ette võtnud seitsmeosalise sarja kirjutamine ning "The Bone Season" on selle avaromaaniks. Raamatukogus oli väga huvitav eksemplar, ilma ISBN-ita ning tavapärane kaanepilt peitis end hoopis sees. Mulle isegi meeldib minimalistlik valge rohkem kui see sigrimigri sinisel taustal.

Loo poolest on see järjekordne tüüpiline fantaasiaromaan lähitulevikust, millel paar erilist detaili, mis asja huvitavaks teevad. Siin meeldis mulle kõige rohkem loodud maailm, milleks on omamoodi utoopia, kus inimkond on teise rassi kontrolli all, ilma et tavakodanikud sellest teadlikud oleks. Põlu all on kõik selgeltnägijavõimetega inimesed. Osad on valitsuse juhtida, teised on koondunud kuritegelikku allmaailma nagu ka peategelane 19-aastane Paige. Tema on eriti eriline, kuna suudab teiste inimeste pähe liikuda. Neiu püütakse kinni ning viiakse koos teiste temalaadsetega Oxfordi, uue nimega Sheol I, kuhu valitsev rass võimetega inimesi koondab. Teda õpetatakse seal end paremini kontrollima, kuid Paige soovib vaid vana elu tagasi.
Tegu oli pigem kirjeldavad raamatuga, põnevaid sündmusi nappis. See oli hea sisse elamiseks, kuid lõpu poole oleks võinud veidi tempokamaks minna. Lugemist raskendas veidi ulatuslik släng ning autori tuletatud terminid. Õnneks oli lõpuks sõnastik, mida piiluda. Abiks olid ka selgeltnägijte klassifikatsioon ja erinevad kaardid, mis alati raamatule boonuseks. Kõige rohkem meeldisid mulle Paige'i minevikumeenutused, sest need aitasid teda paremini mõista. Samas ei saanud ma üldse aru, kuidas temaga peale korduvaid reegliteeiramisi ja -rikkumisi midagi ei tehtud.

Ülesehituselt meenutas "The Bone Season" mulle Trudi Canavani "Musta võluri triloogiat". Paige saab sarnaselt Soneale sünge ning müstilise õpetaja. Samuti on mõlemad neiud andekad ning lootustäratavad. Mulle meeldis siiski Canavani sari rohkem, aga kavatsen ka Shannoni oma lugemist võimalusel jätkata. Potentsiaali on tal palju.

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND