CDXCIX

22:10

ehk palju erinevat juttu


siis kui veel soe oli ja tagiga sai käia


Orava tellimuspapud


meelitasin Carli endaga pildile ja kikilipsu talle kaela


Käisin mimmi-taadi 70. juubelil


enne ja pärast pildid ehk kaotasin juuksed ära




Pean vabandama, olen laisk olnud ja seetõttu tuleb üks segapudru postitus nüüd. Selleks, et teil lihtsam lugeda oleks, siis jagan ta alapealkirjadega ära või midagi.

Mimmi-Taadi juubel
See üritus toimus laupäeval Saue mõisas. Sai head ja paremat süüa, sugulasi näha. Kuna sama päeva hommikul oli vara äratus, sest käisime teise vanaema juures taliõunu korjamas, siis 5-tunnine pidu oli õudselt väsitav. Kodus vajusin kohe tuttu ära.
Õunte korjamisest rääkides, siis mul kukkus üks pähe nii, et otsa ees oli muhk, jälle.

Ooperifantoom
Järgmisel päeval tuli end jälle üles lüüa, sest tuli Tartusse sõit. Nimelt oli odavam sõita Vanemuisesse teatri, kui Tallinna. Piletite hinnavahe oli pea 20euri näkku ja me käisime neljakesi. Esimest korda tundsid, et olen liiga suur, et tagaistmel kolmekesi istuda. Kui lõpus öösel koju jõudsin, oli selg maruvalus.
Etendusest nii palju, et Carl, kes mul enne ainult vingus, et miks ooperit vaatama lähme, kuulas veel järgmine päevgi neid laule. Veidi veider oli tuttavaid laule eestikeelsena kuulda. Siiski tõlkes pettuma ei pidanud, mingeid kõrvu verd jooksma panevaid väljendeid sisse pikitud polnud. See põhilaul kõlas ehk kõige imelikumalt, teistel oli lihtsam refrääni osa meeldivana ja takti kõlavana tõlkida - angel of music/muusikaingel, masquerade/maskeraad - eksole. Listra meeldis mulle väga-väga, kuigi tahaks ka Hanna-Liinat seda rolli laulmas kuulda. Ma olin väga valmis plaati ostma, aga kahjuks ei müüdud. Carl oli ka Koit Toome pärast vaimustuses, pean nõustuma, et sellesse rolli ta tõesti sobis, selline nunnu poiss. Ooperifantoomiks norrakas hääle poolest sobis tõesti, nagu mu ema kommenteeris, siis tema veider hääldus isegi süvendas efekti monsterlikust fantoomist. Samas mulle ei meeldinud, et poolest tekstist absoluutselt aru ei saanud ja tuli subtiitreid lugeda. Kooriosades oli samuti tekst üks puder ja kapsad.
Sellest segasest lõigust üleval peaksite välja lugema minu soovituse, et tasub seda tükki vaatama minna. Ainult 40 etendust ju tehakse. Meedias ka koguaeg rõhutatakse, et see on üks viiest etendusest, millel on lubatud oma tõlgendus loost teha. Sina võid olla üks neist vähestest, kes seda haruldust oma silmadega näeb.
Järgmisena ehk kunagi Londoni seda vaatama või New Yorki, unistada ju võib.

Ülikoolielu - ristimine
Koolis läheb niimoodi tasapisi, veel pole raskeks või kurnavaks läinud. Koguaeg küsitakse, et kuidas on jne, aga vastata veel ei oska ju. Üsna gümnaasiumimaterjal on praegu veel. Esimesed kaks tööd on ära olnud. Keemia aluste tulemust ei tea. Orgaanilise keemia laboritunnis sain laboritehnika töö 100 puntki, mis on veider, sest ma jätsin nii palju kirjutamata ja kirjutasin nii palju ebamäärast. A la, et kui küsimus oli, mis tuleb teha, kui mõne aine ümber ajad, ja ma mäletasin, et kui see aine oli broom, siis pidi midagi teistmoodi tegema ja kirjutasin ka: "Kui maha läheb vedel broom, siis tuleb see spetsiaalse tehnikaga kokku pühkida." Vaakumdestillatsiooni joonis tuli ka ma ei tea mis asi, aga no A4 paber sai mõlemalt poolt täis.
Muidu eile, neljapäeval oli meil lõpuks oma teaduskonna ristimine, mis oli megavinge, mitte nilbe ega ainult joomine. Ma sellest pikemalt rääkida ei või, aga pelgalt selle laheda kogemuse eest peaks matemaatka-looduteaduskonda astuma! Kahjuks õhtul peole ei jõudnud.

BEST
Endiselt tegutsen vaikset viisi selle organisatsiooni ridades. Hetkel korraldatakse Tallinnas üritust JBT, mis on juhtkondade koolitus. Seetõttu viibib siin päris palju välkasid (välismaalasi). Eile toimus Welcome Party, kus ma käisin pildistamas, aga kuna tulin viimase bussiga ära, jätsin kaamera veel sinna ja mul praegu pilte pole. Seal oli eri inimestel erinev teema, kuidas riietuda. Eestlastel oli horror, seetõttu otsisin nõiakübara välja, mille kohta mitu komplimenti sain. Kahjuks õhtu outfitist jällegi pilti pole. JBT jaoks olen veel aidanud asju tassida, peoruumi üles sättida, saiu sorteerida. Homme on ajaplaneerimise ja ülehomme Adobe Illustratori kasutamise koolitused. Ootan põnevusega. Tänasele üritusele kahjuks ei jõudnud, sest käisin vanaisa sünnipäeval ja enne seda juuksuris.

Kolm Põrsakest ja lasteaiad
Kõikides lasteaedades on nüüd esimesed esinemised olnud. Munadega sai palju nalja ja ka meeleheidet. Sauel, kus mul ainult paar last olid, saime lõpuks ideaalsed langevarjud ka meisterdatud. Esimesed katsed on vulkaanide kavaga ka olnud, jagasin oma 13-lapselise rühma pooleks ja nüüd oli nii rahulik ja hea lastega tegelda. Reaalselt nagu öö ja päev olid need kaks ringi. Esimeses oli peaaegu selline kaos, et olin nutu äärel, lapsed ainult kisasid ja kaklesid vildikate üle. Nüüd võtsin kaks pakki vildikaid kaasa, unustasin alguses ühe anda, aga nad ei läinud ikka värvide üle kaklema, vaid olid nõus sõbralikult jagama. Motivatsioon on praegu ringidega tegelemiseks päris kõrge.
Peale selle, et esimeses ringis üks muna ühe lapsega koju kaasa rändas, on veel selline imelik seik olnud, et kui andsin ühele poisile helikopteri šablooni lõikamiseks käärid ja korraks teist last juhendama läksin, hakkas ta ringikaaslase varrukat lõikama. Õnneks sain õigel ajal jaole. Poiss ise oli korraks viril, aga pärast kilkas kõige kõvemini, kui lahe see teadusring on.

Raamatud
Nüüd ülikooli kõrvalt on nii palju aega lugeda raamatuid, mis ise hing ihkab. Alates augusti algusest olen lugenud läbi 11 raamatut, mis on peaaegu sama palju kui jaanuarist-juulini. Praegu 14 raamatut kapiäärel veel järjekorras ootamas. Lähemalt võite goodreadsist uurida.

Need 11 raamatut, mida kõiki võin ka soovitada, on:
Dan Brown "Kadunud sümbol" & "Inferno"
Ian McEwan "Tsementaed"
Khaled Hosseini "Lohejooksja"
Margaret Atwood "Orüks ja Ruik"
Paulo Coelho "Veronika otsustab surra"
Raimond Kaugver "Nelikümmend küünalt"
Aldous Huxley "Hea uus ilm"
Sara Shepard "Valelikud võrgutajad" I & II osa
J.K. Rowling "Ootamatu võimalus"



Mul tekkis lõhnaõlist allergia? On kellelgi veel nii juhtunud kunagi?

You Might Also Like

1 kommentaari

  1. mine jaaa kindlalt Londonisse "Ooperifantoomi" vaatama, see on vapustav :D loodan, et eesti oma väga alla ei jää :)

    VastaKustuta

CC BY-NC-ND