CDXCVIII

13:19

ehk natuke kokkamist





Retsept on pärit SIIT.

Paar päeva tagasi tegin endale kooli kaasa võtmiseks müslibatoone. Retsepti leidsin ammu, datlid ostsin ka juba tükk aega tagasi, aga nüüd võtsin end kätte, lükkasin ahju sisse ja asusin kokkama.

Vaja läheb (umbes 8-10 batooni jaoks)
*1,5-2 tassitäit kaerahelbeid
*200g datleid
*veerand-pool tassitäit mett
*veerand-pool tassitäit pähklivõid
*meelepäraseid lisandeid - mina kasutasin metspähkleid, kuivatatud banaanilaaste ja rosinaid

Kõigepealt rösti ahjus kaerahelbed ära. Pane ahi kõige kuumema peale ja jaota helbed ÜHTLASELT plaadile laiali. Mul olid helbed ahjus ~7min, aga see aeg sõtub täiesti ahjust, nii et kontrolli iga minuti tagant. Kui helbed on omandanud kuldpruuni tooni, võta nad ahjust välja. Minul läks kaks plaaditäit kõrbema ja kolmandal tulid helbed ebaühtlase kihi tõttu väga erinevad - kohati jäid röstimata heledaks, kohati olid kõrbemise äärel tumepruunikad.
Kuni helbed ahjus on, siis purusta datlid. Selleks pane nad kõigepealt koos supilusikatäie sooja veega mikrolaineahju umbes 30 sekundiks. Soojendatud datlimassi on lihtsam blenderi või saumikseri abil püreestada.
Pähklivõi ja mesi sulata potis pliidi peal.
Lõpuks sega kõik kokku ja suru mass oma valitud vormi. Mina kasutasin nõukaaegseid klaasvaagnaid, millega tavaliselt pidulaual näiteks hapukurke serveerime. Pane vormid seguga külmkappi tahenemist ootama. 15 minuti pärast võid tükid valmis lõigata. Mina lõikan parajad tükid välja siis, kui isu tuleb ja ülejäänud müslisegu on ikka vormiga kapis.
Võid batoonid ka toidukilesse vormida.


Valminud maiuspalad on õudselt head, aga ka väga magusad. Kahe loengu vahel hea näksida, annab paraja energialaksu. Suurt tükki aga süüa ei tasu, muutub muidu läilaks.

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND