XXXI ehk põgenedes piraadikuninga eest

23:11


Tricia Levenseller "Daughter of the Siren Queen" on duoloogia teine osa. Esimesest kirjutasin siin.  Mõlemaid romaane kuulasin audioraamatuna Scribdi äpis. Teise osa pikus oli 9h ja 13min ning selle on sisse lugenud Marisa Calin. 

Nimetu fantaasiamaailm. Alosal õnnestub hankida ka viimane tükk kaardist, mis näitab sireenide saare asukohta, kus asub sireenide varandus. Lisaks on piraadid, kes teda kinni pidasid, nüüd hoopis neiu vangid. Ka nägus tüürimees Riden on leidnud koha Alosa laeval. Mees on nüüd üks vähestest meestest tema põhiliselt naispiraatidest koosnevas "mees"konnas. Tüdrukule ei anna rahu infokild, mida ta ühelt oma vangilt, piraadiisand Vordanilt kuulis. Ta otsustab tõe ise välja selgitada ning avastab saladuse, mida isa tema eest aastaid varjanud on. Alosa on sunnitud  isa eest põgenema ning kardetud Piraadikuningas asub teda terve oma laevastikuga jälitama.

Suur osa romaanist "Daughter of the Siren Queen" on põnev tagaajamine merel. Kui alguses on Alosal edumaa, siis piraadikuningas jõuab talle kiirelt järge ning varsti tundub, et isa on tütrest sammu võrra ees. Huvitav oli lugeda, mida mõlemad välja mõtlesid, et teineteist üle kavaldada või edumaad tagada. Üks põnevamaid stseene oli hoopis kohtumine kannibalidega.

Veel meeldis mulle, et selles osas tutvustatakse rohkem Alosa meeskonda, mis koosneb peamiselt naispiraatidest. Minu, nagu kindlasti veel paljude teiste lugejate, lemmik oli pisike Roslyn. Oleks tahtnud rohkemgi kuulda, kuidas üks või teine naine tee piraadilaevale leidis, mis on tema unistused või hirmud jne. Alosa suhted oma tiimiga olid väga sümpaatsed. Oli tunda, et ta hoolib neist.

Kirjutasin juba esimese raamatu arvustuses, et raamatu nõrgim külg oli romantiline suhe. Ka siin osas ei muutunud armastuslugu mulle sümpaatsemaks. Ma lihtsalt ei tajunud Rideni ja Alosa vahel keemiat. See ei tundunud loogiline, kuidas mees neiu elu eest oli valmis riskima, kuigi too talle kuidagi lootust ei tahtnud anda. Palju huvitavam oli lugeda, kuidas Alosa heitles oma sireeniloomusega.


Tricia Levenseller on ameerika kirjanik. Naine kirjeldab oma teoseid kui alternatiivse maailma ajaloolised fantaasialood, millel on romantikale keskenduvad alaosa. Tema huvi piraatide vastu sai alguse Kariibi mere piraatide filmidest. Oma suureks pettumuseks ei leidnud naine noortekirjanduse seast sarnaseid teemasid käsitlevaid raamatuid. Eriti vähe oli lugusid naispiraatidest, mistõttu Levenseller otsustas selle augu täita. (allikas 1, 2).

"Daughter of the Siren Queen" jätkab veidi peale seda, kus esimene raamat pooleli jäi. Teose põnevamad osad on põgenemine piraadikuninga eest ja Alosa heitlus oma sireeniloomusega. Tutvustatakse ka neiu laeva meeskonda, õigemini naiskonda. Nende taustast oleks tahtnud veel rohkemgi kuulda. Loo romantiline poole ei meeldinud mulle endiselt. Kokkuvõtteks on see tore duoloogia, mida ajaviiteks lugeda. Raamatud lähevad kiiresti, sest pidevalt on midagi toimumas. Soovitan, kui tundub sobiv aeg piraatidega seiklema minna!

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND