XXIX ehk Alosa, mereröövli tütar

22:34

Otsustasin oma Scribdi tellimust uuendada ning audioraamatute lainel jätkata. Esimesena kuulasin romaani "Daughter of the Pirate King", mille autor on Tricia Levenseller. See duoloogia jäi mulle silma booktube'is. Pealegi pole ma ilmammu piraatidest lugenud, mistõttu tundus paras hetk just seda teost kuulata.

Nimetu fantaasiamaailm. Alosa on karastunud piraat ning oma meeskonna kapten. Tema isa Kalligan on piraatide kuningas, kes valitseb merel ning tema halastamatus on kurikuulus. Tütre kuulsus ei jää tema omast palju maha. Just temale usaldab kuningas kõige keerukamad ülesanded. Alosa järgmiseks missiooniks on leida aastaid tagasi kolmeks tükiks lõhutud kaart, mis juhatab saarele, kus peitub ennenägematu varandus. Selleks tuleb neiul lavastada oma vangi langemine ning kavaldada üle nägusad piraatidest vennad.


Ma ei ole ammu kohanud raamatut, kus oleks nii badass naispeategelane. Alosa on täpselt selline, nagu ühest piraadikuninga käe all kasvanud tüdrukust võib oodata. Ta on enesekindel, kohati julm ja kättemaksuhimuline. Ta ei kohku vere valamise ees tagasi ning nii mõnigi mees hukkub tema käe läbi. Lisaks on neiul alati mõni trikk varukas varuks (või nuga saapas). Tüdrukul on olemas ka pehmem pool, näiteks hoolib ta väga oma enda laeva meeskonnast. Nautisin Alosa seiklusi ja teravaid kommentaare. 

Raamatu nõrgim külg oli kindlasti romantiline suhe, mis Alosal tekib. Ma ei tajunud nende kahe vahel keemiat ja tundsin, et tunded kerkisid tühja koha pealt. Plusspoolelt ei kaotanud Alosa pead ning peadpööritava kiirusega see suhe ka ei arenenud. Teate küll, nagu paljudes raamatutes kipub olema, et üks silmapilgutus ja äkki on kõikevõitev armastus platsis. Selles teoses arenes see aeglaselt, oli aru saada, et midagi nende vahel juhtub, aga samas ei toimunud midagi sellist, mis romantika usutavaks teeks. Loodan, et suutsin enamvähem väljendada, mida ma mõtlen.

Tricia Levenseller on ameerika kirjanik. Naine kirjeldab oma teoseid kui alternatiivse maailma ajaloolised fantaasialood, millel on romantikale keskenduvad alaosa. Tema huvi piraatide vastu sai alguse Kariibi mere piraatide filmidest. Oma suureks pettumuseks ei leidnud naine noortekirjanduse seast sarnaseid teemasid käsitlevaid raamatuid. Eriti vähe oli lugusid naispiraatidest, mistõttu Levenseller otsustas selle augu täita.  (allikas 1, 2)

Kokkuvõttes oli "Daughter of the Pirate King" parajalt meelelahutuslik raamat, mille saatel pikki autosõite ette võtta. Raamatus on kavalaid plaane ja seiklusi, aga ka romantikat. Mulle meeldis enesekindel ja võimukas Alosa, aga raamatu romantiline pool oli igav. Soovitan teost noortele, kes soovivad meelelahutuseks seiklusi merel, vangi langemist, lõkse ja põgenemist!

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND