XLIV ehk kas on võimalik armastada korraga kahte poissi?

17:32

Jenny Han "P.S. Ma armastan sind ikka veel". Esimest osa lugesin paar aastat tagasi tagasi ja siis ei tekkinud soovi kohe teise kallale asuda, kuigi kirjutasin Goodreadsi lehel, et ootan teisest osast palju. Hiljuti nägin aga filmi ja see oli nii nunnu, et tormasin pikemalt mõtlemata raamatukokku. 


21. sajand, Charlottesville, USA. Lara Jean ja Peter lepivad ära ning on seekord päriselt koos. Kool algab draamaga, kui interneti ilmub video paarist suusareisi ajal mullivannis. Tüdruk on veendunud, et selle taga on Gen, kui poiss seda oma endisest tüdruksõbrast ei usu. Selgub, et ka viies armastuskiri jõudis addressaadini. Nimelt kirjutab John Ambrose pika vastuse ning nad jäävad kirjavahetus pidama. Peter veedab aga üha rohkem aega Geniga, põhjendades seda vanast harjumusest toeks olemisega, kuna tüdrukul on raske aeg. Lara Jean on kõigest sellest segaduses ning tal seisab ees raske valik kahe noormehe vahel.

Huvitav on see, et filmi on saanud osad sündmused ka sellest raamatust, nagu video mullivannist. Ma ei mäletanudki, et seda esimeses osas ei olnud ning lugedes mõjus raamatu algus nagu möödunud teema. Teine pool, kus mängu tuleb viimase kirja addressaat John Ambrose, oli palju põnevam. Õnneks valis Lara Jean selle poisi, kelle ma pöialt hoidsin. Teismeliste draamast on igatahes huvitav lugeda ning USA noortekates on seda eriti rohkelt. Gen oma kurjade sepitsustega oli küll väga ühekülgne tegelane ning tema põhjus Lara Jeani vihkamiseks oli pigem naeruväärne kui reaalne. Raamatusse mahtus ka muud, näiteks jõuti isale uut elukaaslast otsida ja vanadekodus pidu korraldada. Mind üllatas, et üks teismeline tüdruk üldse vanadekodus aega soovis veeta. Sarja parimaks küljeks jäävad siiski peresisesed suhted, nagu on Lara Jeanil oma õdedega.

Mulle meeldib, kui raamatutest midagi uut õpib. Põgusalt tutvustati korea uusaasta traditsioone. Lisaks korjasin raamatust üles sellise mõiste nagu "fair isle kampsun". Seda mainiti mitu korda, mis äratas huvi ning leidsin end googlest. Tegu on ühelt Shetlandi saarelt pärit traditsioonilise kudumistehnikaga, millega luuakse mitmevärvilisi mustreid. Kui tahta autentset kampsunit, mis on Fair Isle'lt pärit, tuleb kolm aastat järjekorras oodata ning riideeseme eest üle 600 dollari välja käia. Miks? - loe siit. Vaevalt Lara Jeanil selline oli.


"P.S. Ma armastan sind ikka veel" on peaaegu sama armas noorteromaan kui eelnev osa, kuid selles on rohkem draamat ning muidugi armukolmnurk. Soovitan kindlasti vaadata ka filmi "To All the Boys I've Loved Before"!

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND