Creativist - Loovinimese märkmik

12:48



Tänane postitus on veidi teistest erinev, sest sain võimaluse tutvuda sellise põneva tootega nagu "Creativist - Loovinimese märkmik" ning tutvustan seda nüüd ka teile. Selle ja ka postituses olevate piltide autor on Merily Lillevälja.


Märkmiku parimateks külgedeks on suunav struktuur ja ideedest hea visuaalse ülevaate tagamine. Mulle meeldib, et iga idee on jagatud kolmeks faasiks: probleemi tõstetamine, lahenduste genereerimine ja ideede elluviimine. Iga sellise teema all on küsimused, millele vastates saab idee pulkadeks lahti võetud. Selline struktruur lausa sunnib ohjadest haarama ja tegutsema, et idee ei jääks vaid ideeks, vaid jõuaks tegelikkusesse. Veel sümpatiseerib mulle, et raamatul on olemas järjehoidja kollase lindi näol.


Negatiivse küljena tooksin välja, et märkmik mahutab vaid 10 projekti. Arvan, et tõsisel ideede generaatoril võib sellest väheks jääda. Raamatu lõpus on küll toreda boonusena küll palju tühje lehti - nii joonelisi kui ka täpilisi, kuid mulle tundub, et võiks olla veel mingi lisakoht, kuhu visandada mini-ideid, millega kohe süvitsi ei taha minna. Üleüldse arvan, et mina ei ole päris õige sihtgrupp, sest kuigi loovust mul on siis ideede ellu viimine on pigem kauge teema. 

Visuaalselt on märkmikku hea vaadata, sest kollane-must-valge kujundus on mõnusalt lihtne, aga mitte igav. Lisaks pean kiitma tugevaid kaani, sest kirun tihti pehmekaanelisi raamatuid, kartes, et need kotis koledaks muutuvad. Ideed kipuvad ikka lennul tulema ja oleks kurb, kui need jäävad üles märkimata, sest märkmikut pole kaasas. Tooksin aga välja, et formaat on pigem suur ning igale poole ma seda siiski kaasa ei võtaks. Mujal tehtud märkmed tuleks lihtsalt hiljem ümbr kirjutada. Sellise märkmikuga kaob mure, et ideed/märkmed/küsimused/lahendused on jäänud sahtlinurka paberijupikesele või on laiali erinevates nutiseadmetes. Isegi kui mõni mõte jääb aastateks kaante vahele seisma võib hiljem seda lehitsedes idee juurde tagasi pöörduda. Täidetud märkimikku oleks ka lihtsalt lahe vaadata!



"Creativist- Loovinimese märkmik" on kokkuvõttes äge nišitoode. Arvan, et kõige paremini iseloomustab seda just see kaante vahelt võetud lause: "Oled ettevõtja, turundaja, leiutaja, kunstnik, kirjanik, loovinimene; või tead kedagi, kellel on lennukad ideed ja kes tahab neid ka ellu viia, siis see märkmik on pühendatud teile." Hetkel märkmikku veel müügis pole, kuna selle trükiks kogutakse toetust. Kui tundub et just sulle või su lähedasele kuluks see märkmik ära, saab anda projektile hoogu Hooandjas!

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND