LIV ehk võluriturniir punases Londonis

19:14


Eelmisel suvel lugesin suurepärast fantaasiaromaani "Võlukunsti tumedam pool", mis meeldis mulle nii väga, et pääses suisa aasta parima viie loetud raamatu hulka. Minu suureks rõõmuks jõudis minuni lõpuks ka kauaoodatud järg "Tihenevad varjud", mis on mõnusalt paks ja sisutihe. Kirjanik V. E. Schwab ei ole end tagasi hoidnud ning raamat lõppeb väga põneva koha peal.

Arneesia. Hallist Londonist tulnud Lila Bardi unistused hakkavad täituma. Ta seilab merd ning õpib võlukunsti. Elu Punase Londoni palees pole aga sugugi nii roosiline, sest kuninglik pere ei usalda enam oma õukonnavõlurit. Kell, kes enne oli pereliige, tunneb end nüüd vangina. Läheneb võlurite turniir Elemendimängud, kus võtavad mõõtu naaberriikide võlurid, igalt maalt 12 võistlejat.  Printsil tuleb idee, kuidas tema verevend veidi "auru välja lasta" saaks ning registeerib ta valenime all võistlejaks. Pettuse kaudu saab vkoha endale ka Lila, kes parajal ajal tagasi linna jõuab. Punase Londoni pidustustega samal ajal lustib ka Valge London, sest on saanud võimsa valitseja, kes linna ilmet täielikult muudab.


Teadsin juba ette, et tuleb üks mõnus lugemine ning nautisin raamatut väga. Mulle, meeldis, kuidas autor arendas edasi Punast Londoni ja selle kombeid ning andis lisaks veidi aimu ka naaberriikidest. Turniir lõi huvitava vaatenurga maagia kasutamisele, kuid mulle tundus veidi, et selline hiiglaslik ja palavalt oodatud üritus on kui õhust võetud. Oleksin tahtnud eelmises raamatus veidi vihjeid, et midagi suurt on tulemas. Võlukunstiduellide kõrval huvitas mind tegelikult enamgi teistes Londonites toimuv. Nii Hallis kui ka Valges toimus võimuvahetus, mille tulemust oli raske ette ennustada. Londonid on paeluvad, mistõttu olen enam kui õnnelik, et Schwab on otsustanud sellest kirjutada veel teisegi triloogia. Rääkimata veel sellest, et mul on veel triloogia kolmanda osa lugemisnauding alles ees. "Tihenevad varjud" lõpus jäi tegevus pooleli eriti pinevas olukorras ning juba esimesest osast saadik on õhus nii palju vastamata küsimusi, mis selgitust nõuavad. Kas Lila on see, mis ma arvan? Kust on Kell pärit? Olen kuulnud, et triloogia lõpvaatus on hea, nii et on mida oodata!


Selle sarja puhul on huvitav, kuidas tegelaste või kohtade nimedeks on juhuslikult saanud täiesti tavalised eesti sõnad. Nii seikleb isand Kell ja naabermaa on Veski. Kui eelmise osa puhul see häiris mind, siis nüüd olin juba harjunud.

Victoria Schwab on üks mu uusimaid lemmikkirjanikke. Siiani olen lugenud temalt kolme raamatut, mis on mulle kõik väga meeldinud. Uusi romaane ilmub aga aina juurde. Tema esimene raamat ilmus 2011. aastal. Autor kasutab oma raamatute puhul kavalat nippi. V. E. Schwab pseudonüümi alt avaldab autor täiskasvanutele mõeldud raamatuid ning Victoria Schwab nimi on noortele suunatud teostel. Naine on sündinud Ameerika ühendriikides, ta ema on britt ning isa on pärit Beverly Hillsist. Peale kirjutamise armastab Schwab rännata ning ta kogub narvaleid. Erinevate Londonite idee sai alguse soovist kirjutada raamat, kus rännatakse erinevate maailmade vahel. Naine nautis väga kolme linna kujundamist. Hall London sai paika pandud tõelise ~1819. aasta Londoni järgi. Punane sai inspiratsiooni idamaadest ja Valge skandinaaviast.

"Tihenevad varjud" oli sama seikluslik ja kaasahaarav kui "Võlukunsti tumedam pool" ehk eelmine osa. Mulle see sari meeldib ja ootan väga triloogia viimast raamatut. Soovitan neile, kes soovivad põgeneda teistesse maailmadesse! 


Aitäh, Päikese kirjastus, raamatu eest!

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND