DLIV ehk EBEC

17:53

Eelmisel kevadel kandideerisin ja sain endale turundusjuhi koha EBEC Tallinn 2015 projektitiimis. 


I üldkoosolek sügisel

Mis on EBEC?

EBEC ehk European BEST Engineering Competition on tudengiorganisatsiooni BEST, Tallinnas siis BEST-Estonia korraldatav rahvusvaheline (inseneri)võistlus. Üle-euroopalisi vooru on 3, kohalik, regionaal- ja finaalvoor. Tallinnas võitnud tiimid saavad siis edasi Balti vooru, mis see kord on toimumas Vilniuses. Võistlus on muidu hästi vahva, andes osalejatele võimaluse end kaastudengite vastu proovile panna, luua kontakti ettevõtetega, veeta lihtsalt lahedalt aega, näha ettevõtetes tekkivaid probleeme, ja eduka lahenduse puhul neid ka parandada. 



Sel aastal olid väga mitmekülgsed ülesanded. Transferwise otsis lahendusi seljakotireisijate rahastamiseks, Skeletontech uuris tudengitelt, kuidas oleks võimalik kiirelt mobiiltelefoni laadida, Merko soovis abi riigihanke koostamisel, ABB ülesanne oli seotud ladustamisega ning Helmes tahtis appi, millega erinevaid mureisd lahendada. Üritasin paari sõnaga eelvooru kokku võtta, tegelikult oli igal asjal muidugi mitu tahku ja teoreetiliseks lahendamiseks antud 20 tundi kulus tudengitel ilusti ära. 


Lahendada oli võimalik nii tudengimajas kui ka kodus. Meie poolt sai öö läbi igasugu näkse: pontsikuid, kohukesi, küpsiseid, jäätist jne. Lisaks korraldustiimile, kus lisaks minule olid veel Kristiina, Karin ja Marianne, oli meil veel palju abilisi, kes aitasid lõbusalt aega veeta. Mängisime kontoris päris mitu tundi lauamänge.

See oli muidugi alles eelvoor, tõsine katsumus oli finaalis, mis toimus nädalavahetusel Mektorys. Seal oli keerulisem teoreetiline ülesanne ning pooled tiimid said ka praktilist ülesannet lahendada. Selleks tuli siis teha täpne ja kiire teibilõikur ette antud vahenditest. Aeg oli ka muidugi jälle piiratud.

Siin pildil võidutöö.

Minu ülesanne tiimis oli üritust kajastada ning tudengitiimid võistlema saada. 20 tiimi saime kiirelt kokku, edasi läks raskeks ja maksimumini ei jõudnudki. Turunduse alla läksid siis erinevate plakatite, flaierite hankimine, facebooki promo jne. Kasutasin oma Instagrami ka selleks päris aktiivselt. Igati arendav kogemus minu jaoks, turundus ma küll koolis ei õpi, aga nüüd tean, mida võiks teha. Kunagi äkki läheb veel vaja.

Igatahes nüüd on see üritus selja taga ja saan taas kooli asjadega tegeleda. Õnneks praegu üsna kerge semester, ainult 5 ainet. Tänu EBECile jäi aga näiteks analüütilise keemia eksam tegemata ja pean seda sessi ajal tegema. 

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND