LI ehk kui vaibamüüja unistused hakkavad täituma

12:44

Mul on tunne, et olen varsti elukutseline sarjade vales järjekorras lugeja. Alles oli, kui alustasin Lodge'i triloogiat keskmisest osast. Seekord õnnestus mul lugeda läbi kolmas osa enne teist ning eksitusest sain aru alles raamatuid Goodreadsi keskkonda märkides. Õnneks see lugemiselamust kuidagi ei seganud ning blogisse saavad raamatud õiges järjekorras. "Kindlus õhus" on Diana Wynne Jonesi fantaasiaromaan, teine osa sarjas, kus figureerib võlur Howl oma perega.


Rashputhi Sultanaat. Abdullah müüb vaipu ning kuigi tema äri on väike, on tema valduses paar päris kena isendit. Mehe isale kuulus palju suurem kauplus, kuid ta pärandas selle poja asemel hoopis sugulastele. Abdullahit see ei pahanda ja tal läheb täitsa kenasti. Unistustes loodab mees kohtuda printsessiga ning kujutleb lausa, et ta on kadunud prints, kelle päästis kõrbejõugu käest tema kasuisa. Tegelikult on muidugi selge, et ta ikka oma isa poeg on. Abdullahile müüakse võluvaip, mis ta öösel printsessiga kohtuma viib. Kui neiu röövitakse ei jää vaibakaupmehel muud üle, kui naist päästma minna. 

Kõigi kolme osa ühisteks joonteks on muhedad seiklused, lihtne maagia ja kirju tegelaste pagas. Selles raamatus seiklevad näiteks vaibamüüja, võluvaip, printsesse rööviv džinn, kurja koeraga kokk, oma suurust muutev kass, kassipoeg, palgasõdur jne. Mitmed neist tegelastest on tuttavad eelmisest (või minu puhul ka järgmisest) osas, kuid kõiki ma kohe ära ei tundnudki. Peategelane Abdullah sai igatahes ruttu sümpaatseks ning samuti meeldis mulle džinn, kes kõiki kärnkonnadeks soovis muundada. Lemmikstseen teisest raamatust oli mul see, kus Abdullah ja Sophie kindlusesse jõuavad ning naine hakkab ohkima, kuidas "siin oli vannituba" ja "see oli lahtine tellis, mille taga ma asju peitsin".


Nende raamatute maailma juures meeldib mulle, et nad avardavad üht võlumaailma ning on omavahel kergelt seotud, kuid mitte liiga tihedalt kokku põimitud. Nii ei häirinud mind kuidagi, et kolmanda raamatu enne teist läbi lugesin. Kui kolmanda puhul tundusid mulle Howl ja tema bande üleliigsetena, siis siin olid nad õiges kohas.

"Kindlus õhus" on kaasahaarav täiendus võlur Howli fantaasiamaailmale. Romaan on pungil maagilistest seiklustest ja ilmekatest tegelastest. Kui esimene osa on loetud, saab rõõmustada tuttavate tegelastega taaskohtumise üle. Samas ei takista miskit raamatut lugemast ka siis, kui võlur Howlist midagi ei tea, sest fooksuses on täiesti uus tegelane. Soovitan!


You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND