LXXXIX ehk 16 ringi ümber Islandi

12:02

2. Raamat, mille tegevus toimub riigis, kus tahaksid kindlasti ära käia. Neid riike on palju ning üheks on kindlasti Island. Seetõttu haarasingi raamatukogust väljakutsele mõeldes kaasa minu-sarja raamatu "Minu Island", milles Tarvo Nõmm oma kogemustest tule ja jää maal räägib. 


1994-2009, Eesti ja Island. 1994. aastal saabus Islandile esimene eestlasest muusikaõpetaja Valmar. Tarvo Nõmm kolis sõbrale järgi kuus aastat hiljem. Avastamisrõõmu pakkusid nii ilus loodus kui ka karm kliima. Võis juhtuda, et õhtul end kodu poole sättides selgus, et teelõiku, mida mööda tulid, ei olegi enam. Omette elamus oli kindlasti ka kohalik toit, alustades maa sees küpsetatud leivast ja lõpetades delikatessidega nagu hapendatud jääramunad või mädandatud haikala. Ka islandlased ise üllatasid oma imelike nimede, keeltväänavate sõnade ja usaldava iseloomuga. Erinevate kommete tõttu koges autor Islandil väga palju huvitavaid, õpetlikke ja lõbusaid juhtmisi.

Raamat oli kahtlemata õpetlik, andes aimu, millega Islandit külastades arvestada ja mida kindlasti proovida. Samas on Tarvo Nõmm oma kogemuse kirja pannud 8 aastat tagasi ning vahepeal on kindlasti palju muutunud. Lõppes raamat ju vahetult majanduskriisiga, mis riiki tugevalt raputas. Loodus ja kliima, Islandi tõmbenumbrid, ilmselt ikka niivõrd muutunud pole. Seetõttu rõõmustasin väga raamatu viimasel lehel peituva kaardi üle, mis külastatud kohtade asupaigad paljastab. Minu-sarja boonuseks on ka pildimaterjal. 

"Minu Island" on muhe lugemine eestlasest muusikaõpetaja juhtumistest üheksa aasta jooksul selles saareriigis. Tema kogemustest õhkub positiivsust ning lisaks sellele, et lood on huvitavad ja panevad muigama, on nad ka õpetlikud. Samas tasuks tähele panna, et raamat on ilmunud 8 aastat tagasi ning Islandil on vahepeal kindlasti üht-teist muutunud. Kui teiste kogemustest meeldib lugeda, siis soovitan ikka!

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND