XXVII ehk jänes korteris, kus loomad pole lubatud

19:56

Nooremana olid Hilary McKay lasteraamatud mu suured lemmikud ning olen üritanud neid ka endale koju soetada. Poelettidelt on need küll ammu läinud, kuid teiselt ringilt on õnnestunud nii mõnigi saada. Viimasena suutsin raamatuvahetus.ee kaudu endale krabada Paradiisimaja laste kuuenda loo "Villsaba".


Paradiisimajja on kolimas uus perekond, mistõttu majahoidja vana McDonald peab tühjana seisnud korterist oma kola välja tõstma. Ta ei taha asju ära visata ning kingib need heast südamest teistele majaelanikele, kes väga ei rõõmusta, kuid ära ka ei suuda öelda. Uues peres on väike tüdruk Kathy, kes endast esmalt halva mulje jätab. Ta hoiab omaette, sest plikal saladus - jänes Villsaba, aga Paradiisimaja asukatel pole lubatud loomi pidada. Niisiis võtavad lapsed kampa ning asuvad ühiselt plaani hauduma, kuidas lemmikut varjata

Taas Dannyst, Nathanist ja Annast lugeda oli nostalgiline. Mulle meeldivad Paradiisimaja laste igapäevased seiklused väga, sest Hilary McKay suudab oma lugudesse panna nii palju südamlikkust ja kambavaimu. Lugu ilmestavad ka kaunid pildid Tony Kenyonilt.

Hilary McKay on inglise kirjanik, kelle armastus raamatute vastu sai alguse juba väga varajases eas, sest ta on pärit perekonnast, kus kõik on lugejad. Lugejast kirjanikuni on vaid väike samm ning kui naine raamatuid looma hakkas, siis tuli ta töölt ära. Hilary lemmik osa ametist on lastelt tulevad kirjad. Eesti keeles on autorilt ilmunud lisaks Paradiisimaja lugudele veel Koer Reede triloogia ning "Saffy ingel", mis on üks raamat Cassoni pere seeriast.

"Villsaba" lugemine tekitas mul soovi terve sari üle lugeda, kusjuures viiendat osa "Üllatuspidu" pole mulle üldse kätte sattunud. Soovitan kõiki Hilary McKay südamlikke lasteraamatuid!

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND