DLXI ehk aasta raamatutes

23:22

Sel aastal sai üllatavalt palju raamatuid loetud. Paljudest olen blogis lähemalt kirjutanud, aga nüüd on aeg suureks kokkuvõtteks. Häid leide on palju ning parimate välja toomine on raske, sest veidi alla poole raamatutest said hinnatud 4 või 5 tähega. Inglise keeles sai palju loetud noortekaid ja fantastikat, siiski tulid sügavamad elamused  emakeelde tõlgitud teostest.

TOP 5
  • Carlos Ruiz Zafon "Tuule vari"
  • Robin Hobb "Võlulaev"
  • Abigail Haas "Dangerous Girls"
  • Jon Krakauer "Hõredasse õhku"
  • E. Lockhart "Me olime valetajad"
Heade lugemiselamuste kõrvale oli ka paar pettumust nagu John Green "Looking for Alaska", Orson Scott Card "Enderi mäng", Kristiina Piip "Minu Dublin" ja veel paar, mis kohe ei meenu

Sel aastal avastatud autorid, kellelt kindlasti edaspidigi soovin midagi lugemiseks haarata on: Carlos Ruiz Zafon, Colleen Hoover, Barbara Erskine, Haruki Murakami.
Samuti üritan edasi lugeda Robin Hobbi farseeri ning eluslaevnike triloogiad. Fantaasiakirjanduse alal on ta mu üheks lemmikuks tõusnud.

Suuremaks saavutuseks pean seda, et lugesin ilukirjanduse kõrvale ka pärs mitu tõsielul põhinevat teost, kaks memuaari, Tallinna ajaloost ning Steve Jobsi eluloo. Üks mu lubadus 2016. aastaks on, et üritan veel rohkem mitte-ilukirjanduslikke teoseid lugeda!

Veel on kavas rohkem süveneda Varraku sarja Moodne aeg. Sellest loetud raamatud suutsid kõik mind positiivselt üllatada.

Lugemisväljakutsest jäi aga kümmekond raamatut lugemata, sest kuigi aasta algul vedasin raamatukogus käies nimekirjal näppu, et mis raamat võtta, siis kui käisin linnas raamatukogukaarti pikendamas, võtsin pigem raamatuid, mis tumblr-ist olid silma hakanud ja nii need paar teemat unustusse vajusid.


Kõigi 2015. aastal loetud raamatute kaanepildid, alates viimasena lõpetatud teosest.
Lõpetuseks veel paar numbrit:

Eesti keeles loetud: 70
Inglise keeles loetud: 53
Raamatukogust: 95
Minu riiulile lisandus: 31 (kolmandik taaskasutusest)
Ilukirjandus: 110


Mis oli sinu meeldejäävaim lugemiselamus aastal 2015?


You Might Also Like

2 kommentaari

  1. Divergent sari oli huvitav, aga mitte meeldiva lõpuga kahjuks

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See sari sai mul paar aastat tagasi loetud ja lõppu jõudes sain ikka korraliku šoki. Nii tugevat emotsiooni tekitab raamat harva, nii et ilmselgelt oli hea triloogia :)

      Kustuta

CC BY-NC-ND