DXLVIII

23:42

ehk kaks kontserti ja üks laevasõit (ja palju muud)

Tihe nädalalõpp ja -vahetus on nüüd selja taga ja seega tuleb siia tegudest väike kokkuvõte. Neljapäeval oli Sauel kodukohvikut päev, kus ema-isaga väikese tiiru tegime. Kuna kodus parasjagu tapeedivahetus, siis käisimegi lõunat väljas söömas. Lõpuks kujunes sellest küll päris pikk jalutuskäik.
Esmalt suundusime Maxi kohvikusse, kus võtsime soolase toidu. Vanemad võtsid mõlemad tatrapliine, mina võtsin kaks tükki seene quiche, sest üks tundus nii pisike. Mina sain küll kõhu täis ja supermaitsev oli. Valik oli seal suur ja toidud huvitavad, näiteks sushi salat. Kuigi oli ka ahvatlevaid magustoite, siis suundusime neid mujale mekkima.
Tegelikult juba kodust tulles viis meie tee mööda Kuuba õuest. Läksime siis ühe tänavavahe tagasi, et sealt kokteilid võtta. Kuna kõik sisaldasid rummi, siis maitsed olid üsna sarnased. Kui muidu Sauel väga jala inimesi ei liigu, siis just seal Puidu tänava otsas tundus lausa rahvasteränne toimuvat. Inimeste suust kostis ka kommentaare stiilis: ma jalutan esimest korda siin, tavaliselt sõidan autoga. Igatahes Kuuba õues oli suur sagimine, sest algamas oli trummi töötuba. Pikemalt me ka sinna ei jäänud, vaid liikusime edasi, et osta Lions Clubi loteriipileteid. Saime viie piletiga viis võitu: 2 pakki linnutoitu, ehitushariliku, nokatsi ja kaisukaru. Veel maitsesime Kaitseliidu kohvikus kamavahtu (viis keele alla!), Suvesangarite juures soolakurke (kosutavad peale magusat) ja Lehtla tänaval jogurtijäätist(ainus pettumus, liiga jäine). Viimaseks peatuseks jäi kirikuesine, kus vanemad Saue prouad kontserti kuulasid. Sealt siis suundusime tagasi koju tapeeti panema.
Saue linna sünnipäevapidustused sellega muidugi ei lõppenud. Kella üheksaks sättisin end jaanituleplatsile, kus esines Terminaator, kes muide oli minu kodulinnas alles esimest korda. Muidugi võrdlesin kontserti kahe aasta taguse Tabasalu omaga, kus pileti eest 6 eurot välja käisin. Sauel tundus rahvas kuidagi vähem kaasa elavat, aga samas Tabasalus olime otse lava ees ja selja taha ei näinud. Tasuta kontserdi kohta tundus algul vähe inimesi olevat, aga kui poole kontserdi peal korra läbi platsi jooksin, siis oli ikka tükk tegemist seal kehade vahel põiklemisega.
Kontsert oli muidugi super, esitati nii uusi kui ka vanemaid laule. Kõik hitid tulid ära. Ma muidugi rõkkasin kaasa laulda ja siis pärast avastasin, et mõlemad semud mu kõrvalt panid snapchati videoid, kus seda kuulda on. Eriti seal, kus Ajateenijas vande koht, sest ülejäänud publik on üsna vait. Laulda ma ei oska, aga piinlik pole, sest sõnad on ju peas. Viimaseks lauluks tuli nagu Tabasaluski "Juulikuu lumi" ja ka Sauel sadas siis. Võite mu Instagramist videolt vaadata, kui ei usu. Pärast seda lunastasin endale Terminaatori uue plaadi ja autogrammid ning tulin südamerahuga koju seda kuulama.
Kahe kontsertipäeva vahele jäi mu sünnipäev ja väike tordisööming kah. Olen leidnud ühe poekoogi, mis imehea on - Tosca kook!

Laupäeval toimus Vanamõisas traditsiooniline suvelõpulaat juba ma-ei-tea mitmendat aastat. Kuna Madli oli Sauel, siis käisime temaga seal. Läksime jalgratastega ja imestasime kui väikeseks nende parkla oli pressitud. Kui autodele oli parkla ühel põllul ja teisel põllul, siis ratastel oli kohe sissepääsu juures mingi kümmekond kohta raamil. Me jõudsime nii vara, et mahutasime enda omad veel sinna, lahkudes oli aia küljes ja niisama üksteise najale toetatult neid 3-4 korda rohkem kui enne.
Kogu alaga tutvumise peale läks 3 tundi! Ma viimastel aastatel pole seal uudistamas-ostmas käinudki, ainult kontserdil, seetõttu tahtsin ikka midagi soetada ka, et piletiraha päris tühja ei läheks. Tõmbasin ühe loosi ja sain astelpajuga huulepalsami (firma Looduse Pärl). Veel leidsin huvitava ploomi-küüslaugu grillkastme (firma Maik). Üldse kõige põnevam osa oli Eesti väiketootjate (?) telgid, kus pakuti kõike alates tavalistest leibadest-sinkidest-suitsuvorstidest-juustudest lõpetades muffinipulbrite-peenete kastmete-ökojäätistega. Enamiku neist pakuti muidugi maitsta ka. Kõht vajas siiski toekamat einet ja sõin üle pika aja grillburgerit, mis oli megahea. Seal vahel oli pihv, juust, peekon, soolakurk, lehtsalat ja vist tomat. Polnud sellist kastmest salatit, mis saia läbi leotab ja rõvedaks teeb, nagu enamikes putkaburksides ja kuiv nagu Mäkk või Hess ka polnud, nii et super.
Kui laadal käisin päeval rattaga, siis kontserdile vantsisin jala. Kodust on vist ligi 2 kilomeetrit sinna ehk ainult natuke kõndimist. Viimastel päevadel nii ilusad ilmad olnud, üle põllu minna oli lausa maagiline. Päike hakkas loojuma ja silmapiir roosatas, kerge udu oli samuti. Tegelikult oli seal vist sama palju ka tolmu õhus edasi-tagasi vuravatest autodest. Pildid tulid igatahes nunnud.
Ma ei tea, kas mulle ainult tundus või elas rahvas Trafficule kaasa veel vähem kui Terminaatorile. Mõned jalutasid lihtsalt minema, kui said teada, et Stig Rästat pole kohal ja talle asendaja hangitud. Ise ka laulusõnu väga ei teadnud. Välja arvatud paar tuntumat refrääni, "Meie laul" ja välismaa bändide "Teenage Dirtbag" ning "All the Small Things". Viimased kaks oli mõnus üllatus, saime Stinaga fangirlida ja kaasa üürata. 
Peale Trafficut oli tulešõu, mis toimus mäe otsas. Muidu oleks seda sealt super vaadata olnud, ainult et mäe ees oli jäätiseputka, mis vaadet blokkis. Palju võimsama mulje jättis aga ilutulestik. Seda ei varjanud miski, aastavahetusest on parajalt möödas, et paugud ja värvid taevas jälle elevust tekitaks. Paar raketti oli isegi sellist, mida ma varem näinud polnud. Ühed eriti vahvad siuglesid nagu uss üle taeva, kadusid korraks ja siis lõid kiirtepahvaku välja. Mul oli paraku nende imetlemisega tükk tegemist ja tõesti pildile ei jõudnud neid vägevamaid püüda.
Olen oma jutuga nüüd jõudnud pühapäeva. Sünnipäeva järelkajana käisime purjekaga Kajsamoor Tallinna lahe kruiisil. Igati vahva kogemus ja soovitan täiega! Tänane ilm oli selleks eriti hea, oli parajalt soe, aga merel oli ka tuult piisavalt, et purjed üles tõmmata. Vaikse loksumise juurde käisid kapteni muhedad jutud ja kolmekäiguline õhtusöök: supp, praad, magustoit. Esimene oli mõnus mahe kalasupp (ma muidu väga kalasuppi ei armasta, aga see oli tõsiselt hea), teiseks kala-kartulivorm koos köögiviljade ja salatiga, kolmandaks väike koogitükk. Paras tegu oli õõtsuval merel süüa, nagu oleks ise meremees juba. Tuul puhus supi lusikalt enne ära, kui isa selle suhu jõudis pista. Praadi oli veidi lihtsam süüa. Suurel kruiisilaeval sellist tunnet ei ole.

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND