DXXXVI

23:22

ehk supilinna salaseltsist





Kuigi eksamid said juba eelmisel nädalal tehtud, siis tegelikult oli mul veel sellesse üks võlg jäänud. Täna võtsin end kokku ja saatsin viimase protokolli ära, sain selle eest arvestuse ka juba kätte! Kooli lõpu puhul käisime ema ja vennaga kinos. Vaatamiseks valisime uue eesti lastefilmi "Supilinna salaselts". Täitsa vahva film oli. Ema pärast rääkis, et tema kõrval istuvad inimesed olid arutanud, et nad juba teist korda seda vaatamas.
Film räägib siis Marist, kes koos kolme sõbraga loob salaseltsi, mille tunnusjooneks on siis igasuguste saladuste ja mõistatust lahendamine. Kohe tekibki neil võimalus oma võimed proovile panna, sest Tartus on puhkenud epideemia, mille tagajärjel kõik täiskasvanud hakkavad taandarenema - lasteks muutuma. Saladuse lahendamist takistab vanematest lastest koosnev jõuk ning lisaks ka maskis kogu. Veidi meenutas see Kalle Blomkvisti, ta uuris ju samamoodi saladusi, kuigi otsest seltsi ta selleks ei loonud. Tavalisest detektiiviloost tegi filmi erinevaks see, et otsiti vasturohtu, mitte mingit peidetud aaret või varjunud pätti. Vihjed, mis lastele ette söödeti, olid küll võrdväärsed Hollywoodi aardeotsimisfilmide omadega.
Filmis oli palju ratastega sõitmist, nüüd tagantjärgi tundub nagu pool olekski väntamist olnud. Kohe tekkis ise soov sadulasse hüpata ja mööda kitsaid tänavaid kihutada. Kuigi ma seda ise teha ei julgeks, mul logu ratas ka. Tahaks sellist nagu hakkajal peategelasel oli.

Peale kino käisime veel Vapianos söömas. Mulle nii meeldib sealne leedriõiemaitseline jäätee. Ostsin lausa ühe koju kaasa veel. Söögiks on kõik pastad head, seekord võtsin ruukolaga ravioolid, mis olid seekord kahjuks kuidagi vesised. Ma ei mäleta, et mul taldrik varem niimoodi üleujutatud oleks olnud, kui sama rooga olen tellinud. Samas maitse oli ikka hea.

Enne kino oli meil EBECi tiimiga väike kokkusaamine, lisan siis sellest ka juba pildi siia, et teil rohkem miskit vaadata oleks.

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND