DIX

00:30

ehk mida teha kui õppetöö algab 2. veebruaril


("Half Bad")
2014

Sally Green

sa ei oska lugeda ega kirjutada, aga sa tervened kiiresti – isegi nõia kohta

pärast pimeduse saabumist hakkab sul siseruumides halb
sa vihkad Valgeid nõidasid, aga armastad Annalise’i, kes on üks nende hulgast
sind on neljateistkümnendast eluaastast saadik puuris hoitud
sa pead vaid põgenema ja leidma Mercury, Musta nõia, kes sööb poisikesi
ja sa pead seda tegema enne oma seitsmeteistkümnendat sünnipäeva
lihtne

Kuueteistkümneaastane Nathan elab puuris, teda pekstakse, ta on kettidega aheldatud nagu koer, välja õpetatud tapjaks. Tänapäeva Inglismaal on inimeste kõrval elavad nõiad jagunenud kaheks vaenutsevaks pooleks ja Nathan on kõige hirmuäratavama ja julmema musta nõia Marcuse sohilaps. Nathani ainus võimalus ellu jääda on põgeneda, otsida üles Marcus ja saada oma annipäeval kolm kingitust, mis annavad talle ta võluvõimed. Kuidas leida aga Marcus, kui iga tema sammu jälgitakse, kui ta ei saa kedagi usaldada, isegi mitte oma perekonda, isegi tüdrukut, keda ta armastab?

3/5

Kui ma selle romaani raamatukogust võtsin, siis polnud mul ausalt öeldes selle maagilisest sisust aimugi. Mäletasin, et olin seda kaanepilti Goodreadsis näinud ja nii ta mu laenutuste hulka lendas. Enne lugema hakkamist arvasin, et nimeks on hoopis "Paha Pool", see kaas on nii segadusttekitav.
Raamatu alguse ülesehitus oli jube, mõtlesin, et jätan pooleli. Õnneks läks teisest osast sinavorm mina peale üle. Vahepeal toimus veel üks selline edasi-tagasi hüpe, mis oli absoluutselt kohutav. Klassivend üles ka kunagi, et kirjutab sina-vaatepunktist raamatu. Loodan, et ta saab sellega paremini hakkama ja jääb selle ühe stiili juurde.
Kui meeldivad maagia-fantaasia raamatud, siis palun, see teos on sulle. Parajalt põnev ja omamoodi, kuigi on ka selliseid tavalisi nüansse, mida selle žanri puhul tavaks kasutada (Kogu su elu on üks suur on vale, juhid on korrupteerund, pahad on tegelt head jne). Sisu oli huvitav, kuigi esines paar loogikaviga ja see vere joomine kõlas rõvedalt. Mis veel häiris oli, et nõidade ühiskonda oli kirjeldatud lubamatult vähe. Oli üks veidi Aabeli-Kaini taoline lugu, miks need Mustad pahad on, aga täpsemalt ei seletatud. Küll see tuleb järgmistes osades, nagu ka Nathani võimed ja muu maagia peale tervenemise.


You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND