CDLIX

20:26

ehk emadepäev












Martin nostalgitsemas


Leidsin imelisest internetist huvitava koogiretsepti ja pidin järgi proovima kohe. Facebookis keegi jagas seda, aga olin tubli ja otsisin originaalallika ka välja :) Link
Kunagi ammu sain ülihead kodujuustuga kooki ja nüüd kaua otsinud mingit sarnast retsepti.


Astelpaju-kodujuustutort

Biskviitpõhi
3 muna
1 porgand
2-3 sl pruuni suhkrut
2 sl jahu
1,5 sl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis
5 dl maitsestamata jogurt
400 g kodujuust hapukoorega (kui on tavaline kodujuust, lisa kooki väheke hapukoort)
100 – 200 g pruuni suhkrut (üldiselt vaata maitse järgi, kui magusat kooki soovid)
2 dl astelpajumahla meega
6-7 želatiinilehte

Kate
3 dl astelpajumahla meega
2 želatiinilehte


Valmista biskviittaigen – vahusta munakollased suhkruga ja lisa peenelt riivitud porgand. Munavalged vahusta eraldi ning sega ettevaatlikult munakollastega kokku. Lisa jahu-tärklis-küpsetuspulber. Sega ettevaatlikult ühtlaseks massiks. Küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne.
Sega jogurt kodujuustu ning suhkruga. Sulata želatiinilehed astelpajumahlas ning lisa hoogsalt segades kodujuustu massile. Kalla täidis jahtunud biskviitpõhjale ja aseta kook külmkappi. Sulata katte jaoks želatiinilehed kuumas astelpajumahlas ning lase jahtuda. Kui kook piisavalt tahenenud ja kate juba leige, siis kalla kate ettevaatlikult koogile. - See viimane kiht mul ebaõnnestus, panin küll 2 želatiinilehe asemel kolm, kuid pool sellest kattest nirises kuidagi vormi vahelt välja, kõik külmikuriiulid olid seda möksi pärast täis. Siiamaani mõistatus, et kuidas???
Mu otsingud ideaalse kodujuustukoogi leidmiseks pole veel lõppenud, võite soovitada ja värki. Ilmselt üritan seda sama retsepti kohendada.



Igatahes tegin koogi emadepäevaks ja kuna emps-iss pühapäeval Leetu, siis käisime laupäeva hommikul vanaema juures. Kui aus olla, siis väga keegi mu kooki ei kiitnud. Liiga tervisliku maitsega pidi olema. Õhtul viisin Carlile ka proovida, ta ütles et see lihtsalt hapu jogurti maitsega. Mina parandaks seda kooki digestive põhjaga, mis kõik tordid heaks teeb. Samuti võiks ehk pruuni suhkru siiski valgega asendada. Ebatervislik maitseb massidele :D :D :D
Vanaema juures sai veel head seente ja tomatiga pirukat, millest pool päeva veel kõht täis oli.
Emale tegin pisikese paki ka - kaelakee & Kalevi uued mündikreemiga vahvlid. Pakendamiseks kasutasin üht vana koomiksiajakirja lehte ja selle kaanepilti. Armas näeb välja ju, eks?
Õhtul sõitsin veel Hiiule mängule. Sain lõpuks 90 minutit platsiaega. II liiga mäng, võitsime Kuusalu Kalevit 8:0

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND