CDLIV

21:00

ehk sädeleb, sädeleb

Selle postituse lõpp-produkti olete mu seljas juba näinud siin ja siin. Nüüd on paras aeg näidata, kuidas ma sellised püksid sain vaid 2.95€ ja natukese näpu- ning masinatöö abil. :)


Mäletate neid teksaseid, mis ma New Yorkerist ostsin? Päikese käes sätendavad ilusti, eksole. Kahjuks ma nii hull pole, et täispikkuses siukest pilgutõmbajat kanda suudaksin. Seega teen neist suvešortsid.


Esiteks tõmbasin valge riidepliiatsiga teiste pükste järgi joone, kui pikki ma uusi pükse tahaksin.


Seejärel lõikasin sääred maha. Mitte küll joone pealt, vaid paar senti altpoolt, et oleks äärt, mida üles keerata.


Vahepeal olid mul siis sellised püksid. Tegelikult võiks nad ka nii jätta, aga kui ääred tagasi keerata ja ära õmmelda, on ilusam lõpptulemaus.


Esiteks pöörasin ära ja panin nööpnõeltega kinni pükste tagumise poole, kus litreid pole. Seejärel traageldasin selle läbi ka. 



Seejärel pöörasin, nööpnõelastasin ja traageldasin ära litritega esikülje, aga jätsin voodri koos litritega keeramata, et see pärast pööratud äärele peale panna. Litrid naha vastas hakkaksid hõõruma.. Seletus on küll keeruline, aga vast saate aru.


Viimasena enne õmblusmasina kallale asumist pöörasin voodri litrite peale ja nööpnõelastasin ja traageldasin ka selle.

Õmblesin masina all nii, et jala äär oli pükste äärega kohakuti.


Peaaegu valmis püksid, ainult traagelniit välja võtta ja õmbluste algus- ja lõpuniidid ära peita.


See oli siis lühikeste pükste DIY number 1. Mul on aga veel pükse, mille suveks lühikeseks lõikan ja veidi rohkem tuunin kui neid, seega püsige mu blogi lainel, kui selline teema teile huvi pakub :)

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND