CXXXVI

15:23

ehk keldris



Alice käis 30ndal oma emaga külas meil. Pärast jäid ööseks, Stina-Riin ka. Käisime mu panorattaga sõitmas. See roheline iludus peaks juba 9-10 aastat vana olema. Talvel retsisime ka teda. Sadul ja lenks on reguleeritavad, logisevad veidi. Aga tänu sellele lisaluksusele sai Alice ka sõita. Nägime Täpit ja Triinu ja seejärel kimasime statale. Olime seal mõnda aega ja siis minu juurde. Poole õhtust istusime keldris, mu jahedas pelgupaigas. Pärast vaatasime "Punamütsikest" Amanda Seyfriediga peaosas.
Eile ehitasin ülivinge maja simsis. Mingi kolm tundi jamasin keldris sellega. Kell viis oli piisavalt jahe, et kannataks õue minna ja seda ma siis tegingi. Õhtul istusin keldris jälle, käisin korra läpakaga õues ja siis magasin viieni. Selg hakaks valutanma ja kolisin oma voodisse magama. Kell kümme oli äratus, sõitsime Evaga linna, Telliskivi Kirbukale. Kokku läks mul 9,5 € koos Kiivris käimisega. Kirbukalt ostsin roosa tüllig kihilise seeliku, XL-suuruses kampsuni, retuusid ja lillelise pluusi. Kiivrist sain 2 euro eest 5 hiigelsuurt t-särki, 2 ümbertegemist vajavat seelikut ja mingi pluusi veel. Ahjaa kuskilt ostsin mingi roosa t-särgi ka. Eva ostis Kiivrist 8€ eest ühe pluusi ainult. Ma mingi imelik.
Triin ja Stina käisid veel siin, vaataisme Inceptionit veidi ja siis õue. Nüüd istun juba madratsiga keldris..




"Red Riding Hood"
USA 2011
Fantaasia
Catherine Hardwicke
Amanda Seyfried, Lukas Haas ja Gary Oldman
7/10

Kui enamik muinajutte on juba ammu ümber tehtud, siis nüüd lõpuks jõudis järg ka Punamütsikese juurde. Lahendus oli omapärane. Filmi algusstseenid meenutasid kangesti Videvikku, Hardwicke'i käekiri oli selgelt tunda. Süžee meenutas aga meie oma Kitzbergi libahunti kohati. Lõpp kiskus teistsuguseks, puänt oli aga ammuaimatav.
Üks külake on juba aastasadu kannatanud libahundi all. Lõpuks otsustatakse midagi ette võtta. Kogutakse julged kokku, minnakse hundi koopase ja surmatakse too. Järgmisel päeval saabub kaugelt kohale kutsutud elukutseline libahundikütt. Külarahvas aga usub lolli peaga, et nemad on eluka juba surmanud ning hakkavad pidutsema. Öösel, punase kuu all, saavad pahaaimamatud pidulised aga veresauna tunda..

You Might Also Like

1 kommentaari

CC BY-NC-ND