XXVI

16:22

ehk 14*teed ja 1*jäätist

Ravin jälle köha/kurguvalu oma suu tapmisega lutsukommide ja lagritsaga. Kohe-kohe Täpiga nortsi nüüd. Äkki seekord ta pääseb ilma Cleni tekitatud kahjustusteta.
Chloe Moretz <3 Veab tal, käis Harry Potteri punasel vaibal noooh..




"Värin"
Maggie Stiefvater
415 lk
13.11-15.11.10
9.5/10

Kui alguses lugema hakaksin meenutas vägisi Videvikku oma libahuntide ja võimatu kahe rassi vahelise armastusega. Aga umbes 100lk loetud muutus mu skeptiline arvamus kardinaalselt. Selle teose sisu on palju sügavam kui Videvikul, tegelased värvikamad veidi.
Storyline algab peategelase Grace minevikumeentusega ajast kui ta oli 11 ning teda ründasid hundid, kui ta talvel aias kiikus. Üks huntidest, kollaste silmadega, päästis ta teiste käest, kes soovisid teda ära süüa.
Sellest sündmusest peale on tüdruk huntidesse väga kiindunud ning armub sellesse kollasilmsesse hunti, keda ta iga aasta talviti uuesti näeb. Suved on täiesti hundivabad ja seega ootab Grace alati talve.
Kuus aastat peale rünnakut rünnatakse ühte Grace'i koolikaaslast, Jacki. Laip kaob surnukambrist ning tüdruk kohtab metsas ühte hunti, kellel on täpselt Jackiga ühte karva pähkelpruunid silmad. Just siis tekivad tal esimesed libahunditeooriad. Grace jägab neid ka oma sõbra Oliviaga ning sõbra uskumatuse peale lähevad nad tülli.
Kuna Jacki "tapsid" hundid, siis linnarahvas otsustab metsloomad maha lasta. Kui Grace sellest teada saab tormab ta metsa oma hunti otsima. Too on lasuga pihta saanud ning lamab haavatult tüdruku verandal, inimkujul.
Tüdruk päästab Sam'i, viies ta haiglasse. Hakkab arenema armulugu. Loos on peale keelatud armastuse probleemi ka veel nt Sami vanemate probleem- need ei suutnud leppida poja muutumsiega hundiks, ning üritasid teda tappa.
Mule meeldib selles teoses eriti see, kuidas on kirjeldatud libahunte. Õigemini hundid ise ei taha ennast päris libahuntdieks kutsudagi. Igatahes on asi nii, et kui keegi saab libahundilt hammustada, siis hakkab ta malgul pidevalt kahe kuju vahel muutuma, hiljem muutub ta madala temperatuuri korral hundiks ning soojaga inimeseks. Mida kauem isik on hunt olnud, seda soojemat ilma on vaja, et muutuda hundikujult tagasi inimeseks. Viimaks jääbki ta hundikujule. Ei aita ka see, kui kolida sooja kliimasse, siis reageerib keha igale väiksemalegi temperaturi muutusele.
Huvitav on ka see, et kuigi Grace sai väiksena huntidelt pureda, ei muutunud ta libahundiks. Raamatus püüavadki Sam ja Grace, mõlema sõprade abil, leida see saladus, miks Grace iial hundiks ei saanud. Samuti tuleb neil hoida Sami hundikujul, sest see onta viimane aasta, enne kui ta lõplikult hundiks saab.



"Salajane"
Becca Fitzpatrick
342lk
ei mäleta :D
5/10

Teose teemaks olid langenud inglid ja järjekordselt keelatud armastus. Kõik sedalaadi raamatud meentutavad mulle tahestahtmata videvikku. Appi, noh, ei lase rahus lugeda see mul enam.
Peategelane oli keegi Nora Grey, kes oli mingisuguse imeliku asja sugulane, neliifimi vist, ja seetõttu arvas langenud ingel, et tema tapmisel saab ta oma tiivad tagasi. Aga see ingel armus Norasse ja Nora temasse ja mingi segane värk oli :D
Lõpuks Nora ohverdas end ja langenud ingel sai kaitseingliks, kuna ei võtnud ohverdust vastu.
Selles raamatus meeldis mule Patchi tegelaskuju, ta oli selline mõnus pahapoiss :D ja siis meeldis lõpp, see oli armas.

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND