XXIII

21:55

ehk statatšillarid

Jalgpall on elu ja stata on kodu :D :D :D



"Tähetolm"
Neil Gaiman
232 lk
22.10-25.10.10
5/10

Valmistas pettumuse, film meeldis paljupalju rohkem. Ma arvan, et isegi kui oleks raamatut enne lugenud, siis oleks film parem tundunud. Raamat oli kuidagi segasem, filmis olid mõnusad eriefektid, näitlejad tegid ka asja paremaks. Ja noh huumorit raamatus sees polnud väga. Filmi muuduvad just meeldejäävaks sellised elavad karakterid, nagu Robert De Niro poolt kehastatud kapten Shakespeare, kes kleidis peegli ees tantsis. Filmi lõpp oli ka parem.
Kusjuures ma ei teadnudki varem, et Tähetolmu autor on sama, kes Coraline'i kirjutas :D
Aga muidu storyline oli põhimõtteliselt sama, mis filmil ikkagi, paar pisikest erinevust. Inglismaal asub külake nimega Müür, sest sellest idas on müür. Ja siis kord aastas toimub teiselpool müüri, võlumaal võlulaat. Üks poiss või noh mees Dunstan Thorn läheb sinna laadale, ostab ühe suudluse eest klaasist lumikellukese, pärast magab orjatüdrukuga, kes talle lille müüs. Ja siis üheksa kuud hiljem jäetakse müüri äärde korv lapsukesega. Poisike saab nimeks Tristran Thorn, kui ta mingi 18 või nii juba on, siis ta lubab küla kaunitarile Victoriale, et läheb otsima tähte, mis langes teisepoole müüri, kui tüdruk selle peale tema soovid täidab.Noh Tristranil on mingid megaseiklused seal teiselpool müüri, kohtab igasugu elukaid, leiab tähe ka üles. Lõpuks armub tähte, sest võlumaal on täht enamvähem inimkujul. Lõpuks selgub, et Tristran on kuninga järeltulija. Tema ema on kuninga kauakadunud tütar ja rohkem troonipäriaid järgi pole, need tapsid maha üksteist. Tristran saab kuningaks ja voilé.



"Uus Crusoe"
Thomas Charles Bridges
184lk
25.10-26.10.10
8/10

Meeldis, meenutas veidi Verne'i Saladuslikku saart.
Mingisugune Martin kuulas erinevaid raadiolaineid ja leidis ühelt SOS sõnumi. Selles olid ka koordinaadid, aga kaardil ei olnud selle koha peal ühtki saart näha. Martin lendas oma aeroplaani Nahkhiirega sinna. Leidis 2 saart, mis olid keset mererohtu. Mererohu tõttu laevad sinna ei pääsenud. Ühel saarel elasid viikingite järeltulijad normannid ja pärismaalased lemuurid. Teisel oli professor oma neegrist teenriga. Professor oligi appikutse saatnud. Seal saartel elas dinosauruste aegseid koletisi ka. Martin näitas uskumatut vaprust, sõlmis sõprusliidu ka lemuuridega. Tal oli üpriski raske, sest lamuurid oli jagunenud kahte leeri ja ta üritas neid omavahel lepitada, selle jaoks pidi ta läbima 2 tuleproovi ja tapma vaenuliku leeri juhi. Lõpuks saabus sinna allveelaevaga Taani professor, kes oli kaua kadunud olnud. Martin ja professor ja teener sõitsid minema.
Mulle lõpp väga ei meeldinud ja siis kõrvalteema, mis rääkis Martini isast ja tema mingist pangapettusest.

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND