LVIII ehk verise kleidiga kummitus

18:29

Kendare Blake'i "Anna Dressed in Blood" on intrigeeriva nimega noortele suunatud kummituslugu, õieti lugu poisist, kes tonte teise ilma saadab. Tema sihtmärkideks on vaimud, kes elavatele liiga teevad, nagu Anna, ammu surnud teismeline, kelle majja sattunud inimesed jäljetult kaovad.

Algus on raamatul põnev, sest pikka sissejuhatust pole, vaid läheb kohe tegevuseks, kui peategelane Cas järjekordsel kummitusel jälil on. Missioon täidetud, suundubki ta Anna jälgi ajama. Too tüdruk on aga sootuks teistsugune, kui eelmised tondid, keda Cas on kohanud. Poiss saab teada neiu loo ning ei soovi enam sugugi teda ära saata. Kohe see otsus mulle ei meeldinud, kuid hiljem selgus, et see oli isegi tark otsus, kuna linnakeses liigub teisigi musti kujusid. Autoril on lugejatele varuks päris ootamatu süžeepööre. Mina ootasin, et hakatakse arendama armulugu inimpoisi ja kummitustüdruku vahel, sest tegu oli ju ikkagi noortekaga, aga õnneks ei pandud sellele kõige suuremat rõhku.

Mulle meeldis, kuidas lugedes ei hakanud igav, sest kogu aeg toimus midagi. Samuti olid mõnusalt detailsed kummituste kirjeldused ning  õudust, mida sõnadega edasi anti. Elava kujutlusvõimega nõrganärvilistele ma seda raamatut ei soovitaks, kuna võikaid kirjeldusi on päris palju. Kellele põnevad noortekad aga sobivad, siis see on midagi teile!

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND