DXXII

22:58

ehk 1 raamat juurde


2011

Tahereh Mafi

Juliette hasn’t touched anyone in exactly 264 days.

The last time she did, it was an accident, but The Reestablishment locked her up for murder. No one knows why Juliette’s touch is fatal. As long as she doesn’t hurt anyone else, no one really cares. The world is too busy crumbling to pieces to pay attention to a 17-year-old girl. Diseases are destroying the population, food is hard to find, birds don’t fly anymore, and the clouds are the wrong color.


The Reestablishment said their way was the only way to fix things, so they threw Juliette in a cell. Now so many people are dead that the survivors are whispering war – and The Reestablishment has changed its mind. Maybe Juliette is more than a tortured soul stuffed into a poisonous body. Maybe she’s exactly what they need right now.



Juliette has to make a choice: Be a weapon. Or be a warrior.

2/5

Esiteks oli see raamat nii igav, et lugesin teda nädal aega. Tegevus eriti edasi ei liikunud ja lõputud metafoorid kiskusid mõne koha segaseks ning arusaamatuks. Vahepeal see autori kunmaline stiil meeldis mulle, vahepeal mitte. Mahakriipsutused sobisid mu arvates, aga lõputud kordused millegi rõhutamiseks meenutasid seda kuidas koolis referaati pikemaks venitada. Lugesin seda romaani, kuna tegu oli düstoopiaga ja sain ta sõbrannalt laenuks, aga olukorda selles maailmas väga ei kirjeldatudki, põhiteemaks oli kui heasüdamlik peategelane on. Kuigi ta puudutus on surmav siis see ikka on nii suur piin talle ja ta tahab kõigile head. Alguses on Juliette kuskil kongis, äkki saabub sinna Romeo ehk siis Adam ning viis sekundit hiljem on nad kõrvuni armunud, millele minu mõistus küll peale ei hakanud, et kuidas see nüüd nii läks. Poole raamatu pealt tutvustatakse lugejale taustalugu, et tegelikult Adam on mingi kümme aastat Juliette otsinud ja igatsenud jne. Ikkagi wtf minu arvates, sest nad polnud elus kordagi rääkinud. Ainus mõistlik asi Juliette juures on see, et ta midagi/kedagi ei usalda. Kõige huvitavam osa raamatust on ilmselt lõpp, võite sinnani lehitseda. Juliettest saab omamoodi mockingjay.

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND