DXXX

11:10

ehk tahaks reisida


Mart Normet

2014

Sa hoiad käes narkomaani ja prostituudi armastuslugu.
Narkomaan – see olen mina. Töönarkomaan, kes jõuab koju siis, kui pere magab.
Prostituut – see on Tenerife. Turistid käivad temast kiirelt üle, maksavad mõnu kinni ja lahkuvad.
Armastuslugu räägib sellest, kuidas otsustan pere kaasa võtta ja lennata pooleks aastaks enda ületöötanud keha ja vaimu palmi alla laadima.
Ees ootab saar, kus saab aasta ringi ookeanis ujuda, süüa värskeid apelsine, matkata ning päevad läbi mitte midagi teha. Kõlab nagu ideaalne puhkus? Kõlab, nagu sureksin seal igavusse!
Algab inimkatse: noor pensionär paradiisisaarel.

4/5

Miks ma seda lugesin? Kuna vanemad käisid Tenerifel ning naastes ostis ema selle endale lugemiseks. Kui läbi sai, soovitas muidugi mulle ka. Kuigi ma ise nendega reisil ei käinud, oli see vahva lugemine. Minu sarjast on see kõigest teine teos, mis mulle näppu sattunud ja kuna eelmine polnud suurem asi, siis meeldis see kohe eriti. Autori stiil oli mõnus muhe, kirja olid saanud palju humoorikaid seiku ja soovitusi-soovitusi-soovitusi, mille järgi ise võiks vabalt saarele seiklema minna. Palun kohe piletit! 
Struktuuriliselt meeldis mulle, et raamat oli peatükkide sees jagatud lõikudeks, mis rääkisid eri asjadest, olles seotud teema kaudu vaid kaudselt. See ei olnud ajaliselt järjest kulgev lugu, aga samas ei tekitanud ka hakiud muljet. Niimoodi meenutas ta reisijuhti, sest oli peatükk toidust, oli peatükk vaatamisväärsustest jne. Igatahes, kui peaks juhtuma, et mul ees Kanaaridele sõit, siis loen raamatu uuesti üle ning hea meelega tõmbaks isegi markeriga üle soovitused, mida järgida. Neid on seal nii palju, et muidu läheb huvi pakuvate järgimine raskeks. Vahva on muidugi ka see, et keskel on lehekülgede kaupa pilte, mida jutu kõrvale jälgida saab.
Meelelahutuse ja reisijuhi kõrval on raamatul ka hariv roll. Mina sain näiteks selle võrra targemaks, et sõna karneval tähendab "hüvasti, liha".

You Might Also Like

2 kommentaari

  1. Nice challenge! I adore books so I should try this ;)

    Congratulations!

    VastaKustuta

CC BY-NC-ND