DXXIV

23:29

ehk mis siis muu kui keemia

Võtsin sellise lisaaine nagu sissejuhatus biotehnoloogiasse. Meil oli kolm laborit. Esimeses valmistasime ette nõusid ja söötmeid, et sinna teises tunnis baktereid külvata. Kolmandas lugesime neid kokku ja sellest on ka need pildid.












Natuke täpsemalt ka siis. Esimest tundi nimetas juhendaja "kokandustunniks". Põhimõtteliselt: segasime erinevaid pulbreid kokku(osad lõhnasid ja nägid välja nagu see juustupulber, mis kinos popkornile saad peale raputada), lisasime vett, keetsime ja siis valasime tarduma. Umbes kaks tundi läks see.
Teises tunnis saime oma tardunud kraami tagasi. Valmistasime mullast lahjenduse, mille baktereid me siis uurima hakkasime. Tegime erinevaid külve, hõõrusime tarde pinnale oma baktereid, torkasime selle sisse. Vedelasöötmed olid ka, kuhu proovi panime.
Kolmas tund oli kaks nädalat peale teist ja bakterid olid tublisti kolooniaid moodustunud. Ühel suurema kontsentratsiooniga tassil oli neid lausa üle 500. Lugesime neid siis kokku, pildistasime ja tegime mikroskoobipreparaate.
Nüüd tuleb veel tehtud tööst esitlus teha, et aine arvestatud saada.

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND