CDLXXXII

23:54

ehk käisime loodust nautimas





 teekond Puise ninale
selle pildi nimi on Carli pildistamisoskused

 seal käisime ujumas

 Kiideva






 vihm rikkus pildi ära :(

vaade Haeska linnuvaatlustornist

Taat käis välja plaani, et minna Matsalu lahe äärde mööda külavaheteid sõitma ning loodust nautima. Mõeldud, tehtud, haarasime Carliga ideest kinni ning sokutasime kaasa ennast. Esmaspäeva hommikul kell 11 sättisime minekule end ning enne pärastlõunat suutsime läbi sõita vaid põhjakalda. Käisime Puise ninal, Kiideva kalaküla juures ning Haeska linnuvaatlustornis. Esimeses kohas parkisime ühte hoovi ja siis tegime väikse jalgsimatka nina tippu. Teel proovisime lutsu ka visata. Mul tuli ka ühel korral välja. :)
Pärast seda käisime ujumas, sain lõpuks see suvi meres käidud. Ujumiskoha leidsime juhuslikult, sest tee äärde oli pargitud päris mitu autot. Läksime siis kadakate vahelt läbi ja meie ees avanes väike armas liivarand, mis mõlemalt poolt kivisemapinnasega piiratud oli. Õnneks merepõhi oli ikka mõnus pehme liiv, mitte talla all torkivad kivid. Vesi oli ka üllatavalt soe ja seega oli sulistada mõnus. Ainuke halb asi oli see, et sügavaks läks üsna kaugel ja välja tulles puhus jahe tuul. Rannalapi kõrval oli vette laotud huvitav kividest ring.
Kiidevasse jõudes oli ilm juba üsna ära pööranud. Kui jõudsime vahva ümara tornikeseni, hakkas tibutama. Tegime kähku paar pilti ja siis lõunapausi. Korraks küll vihm vaibus, kuid teel tagasi autosse tuli uus võimsam valing. Siiski ei andnud me alla, vaid käisime ka Haeskas ära. Sealne linnuvaatlustorn pidi olema üks Euroopa parimaid, kust hea õnne korral on võimalik näha ligi 130 linnuliiki ühe päeva jooksul. Hoolimata vihmast oli seal võimsa kaameraga lindude ootel üks välismaalane. Tee ääres oli palju mägiveiseid, kellest klõpsutasin kahjuks vaid paar pilti. Kui päike taevas oleks siranud, siis oleks mul neid karvapalle küll kaameras sadakond. Eriti armsad olid need pisemad "nukitsamehed", kel veel sarved suureks polnud kasvanud.

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND