LXVII

13:26




ehk Sautur

Kaks ööd Saue Gümnaasiumis, selles valusarmsas vangimajas, õppeasutuses veedetud ja nüüd hull väss, sest viimasel ööl ei maganud silmapilkugi. Aga alustaks algusest.
Sain oma kolme kotiga autoga kooli kohale, sätisime kohe Hanna-Stinaga parimad kohad rõdul - akna all sisse. Siis jagati meid võistkondadesse, minu omas ühtki normaalset tüüpi polnudki, esimeses ma ei mäleta, eks olid, aga pärast kuiümber jagati oli ainult kolm sauekat k.a. mina. Kokku oli üldse Turbast 7 ja Sauelt u 18. Õppisime ammuteada-tuntud salakirju jms. Linnamäng vm. oli jama, sest telefoninumber, mis kokku saada tuli oli ju Jaanika enda oma ning osad tabasid selle kohe ära. Hiljem pandi mind muistendit lavastama, mingi Faelhmanni oma oli, enamuse tekstist esitasin mina jutustaja rollis. Õhtul esitasime päeval tehtud plakataeid oma kodukohast. Meie Saue plakatit ehtisid otse keskel värvikad illustratsioonid Maxim'ist, Kaupsist ja Säästukast (Y) Vahepeal sai jalgpalli ka mängitud, kahjuks ilma korralike jalanõudeta (TAASKORD).
Poisid loomulikult teadsid-aimasid, et meil jälle PÖH plaanis ja pidasid öösel vahti, kuid oma ürituse olime järgmiseks ööks plaaninud. Avastasime, et meie õhkmadratsil on auk või midagi, sest juba esimese poole öötunniga oli see niivõrd tühjenenud, et kõigil tagumikud kindlalt põrandal kinni. Hommikuks magasime põrandal ja külm oli ka. Kolmapäeval aeti meid 8 üles, mina ning H-S pidime hommikuvõimlemist korraldama. Seda aga anti meile kohapeal teada ning improviseerisime midagi 'Eye of the Tiger' järgi. Peale lõunat meisterdasime. S.t. et poisid tegid papist mõõku ning kilpe ning tüdrukud värvisid akrüülvärvidega tasse. Tegin algeslt kaks kavandit, mis mõlemad tee tassile jõudsid, üks minu, teine H-S poolt. Minu oma oli Sims2 tapeedist inspireeritud videviku aegne linna vaade. See kujutas New Yorki oma Statue of Liberty ning väga vildaka Empire State Buildinguga.

H-S tass oli üleni must, üleval ääres punane ning tekst 'Save water, drink JB blood!" Laulutunnis üritasin üle pika aja korralikult laulda, kohtasin ka vana 5-keelset tuttavat. Kahjuks pr. keelt seal polnud :// Õhtul ühines meiega ka Stina-Riin, kes alguses niisama kohale tuli ja lõpuks ka ööbida otsustas.
Samal õhtul hakkasid poisid pinnima, et mis siis öösel ikkagi sünnib ja nii. Asi lõppes sellega, et nad ei jäänudki magama ning lahkusime rõdult ükshaaval. Esimesena läksin mina, tõin kappidest asjad ära. Olime kokku leppinud, et istume fuajees, aga seal oli üksi suhteliselt kõhe + öövalvur norskas trepi all. Sellepärast ootasin kusagil koridoris, kui ka teised 15min vahede pärast kohale jõudsid läksime üles vihjeid kinnitama, katsusime prooviks üht kolmanda koridori ust ja SEE OLI LAHTI NING ALARM HAKKAS TÖÖLE. Jooksime alla ja kukkusime öövlavurile mvabandama. Ta oli jumalast sõbralik, ei pahandanud, ega midagi, mainis, et ime, et uks üldse lahti oli. Ning ilma absoluutse lunimiseta tegi meile ka paar teist ust, mida soovisime, lahti. Leidsime, et parim peidupaik "röövitule" oleks kolmanda korruse õpetajate tualettruum. Läksimegi alla, tõime tolla turbaka ära ja hakkasime näomaalingutega pihta. Kui kõik korras, suundusimegi Mansoni "Eat me drink me"ga teisi äratama. Panime muusika mängima, karjusimepaar korda ja taandusime garderoobidesse, teades, et Aivar juhatab teised sinna. Ootasime ja ootasime, aga kedagi ei tulnud. Selgus, et meist oli valesti aru saadud + Aivar polnud üles tõusnud, et teisi juhatada. Ka meie oma Saue rühma poisse ei lubatud enam tulla. Pikka mangumise peale saime lõpuks loa kaks tükki kaasa vedada. Kui Turba tüdruku tagasi puhta näoga (veidi rohekas siiski) magama olime saatnud, võtsimegi Ottomari ja Karl-Endi kaasa. Põhimõtteliselt lõppes asi sellega, et veetsime öö ühes esimese korruse tüdrukute tualettruumis pudelit mängides ja pooleldi magades vahepeal. Kui kella seitsme paiku koristajad sisse sadasid, sisi nad ütlesid midagi, umbes a la: "Oi, lapsed! Mis teie siin teete? Magate siin või? Külma kiviseina vastas?" Igatahes mölada ei saanud, hiljem toppisime oma prügi ja muu värgi prügikasti, nii et see veidi üle ajas, noh ja põrand, seinad olid värvipritsmeid tis, aga jah, kõik OK. Kuna puhastustööd algasid, siis vedelesime poole kaheksast kuni üheksani puhvetis, mingi potitaime all, kõik mingi lebotasid hullult. Noh ja sis tuli äratus ja edasi läks tavaliselt. Kuigi noh, oma võistkonda kuldvillakul raskemate küsimustega aidata ei saanud, kuna mind pandi veel üht tassi maalima. Kella kahetistkümneks jõudsin koju ja nüüd väss, väss, väss, aga magama ei viitsi minna.

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND